Pancreasul plin de toxine duce la cancer. Cum îl curăţăm şi la ce trebuie renunţat pentru a-l menţine sănătos
- Antonia Hendrik
- 21 martie 2019, 17:59
Pancreasul este un organ care, de multe ori, e trecut cu vederea, cu excepția cazului în care doare. Cu toate acestea, trebuie să știm că joacă un rol foarte important pentru organism, deoarece filtrează deșeurile produse în fiecare zi în organism. Iar atunci când se acumulează toxine sau când pur si simplu acesta nu mai funcţionează la parametrii normali apar tot felul de probleme de sănătate printre care: dezechilibrele hormonale, diabetul zaharat, pancreatita acută sau cea cronică, insuficienta pancreatică ori cancerul de pancreas.
Dacă acumulează prea multe toxine, pancreasul nu funcționează așa cum ar trebui. Din acest motiv, este bine să-l curățați din când în când. Veți afla cum să faceți acest lucru în acest articol:
Echinacea este benefică atât pentru sănătatea pancreasului cât și pentru splina. Dar aceasta trebuie evitată în cazul diabetului, deoarece are efecte negative asupra producerii de insulină. Unele dintre cele mai frecvente boli care afectează acest organ sunt următoarele:
Pancreatita: poate fi acută sau cronică. Aceasta este inflamația pancreasului. De exemplu, poate apărea din cauza ingerării continue a alimentelor dăunătoare sănătății, datorate sarcinii sau stresului.
Cancerul: este cu potențial mortal, deoarece diagnosticul apare atunci când acesta s-a răspândit deja în organism (metastază). Tratând la timp, pacientul are șanse mai mari să supraviețuiască.
Insuficiență pancreatică: apare atunci când pancreasul nu poate produce enzime digestive sau insulină în cantități suficiente. În prezent, această patologie este foarte frecventă datorită obiceiurilor alimentare incorecte, alimentației necorespunzătoare, stresului , stilului de viață sedentar, lipsei activității fizice și așa mai departe. Trebuie să acordați o atenție deosebită simptomelor din această zonă a corpului pentru a putea determina cauzele suferinţei. În principal identificăm: dureri abdominale vărsături febră, pierderea în greutate fără a urma o dietă, modificări ale nivelurilor de glucoză (fără a fi diabetici).
Deoarece aproape toată lumea poate suferi de o problemă pancreatică, este recomandabil să urmați o dietă detoxifiantă pentru a elimina toate reziduurile care se acumulează în organism, nu numai în acest organ.
Vestea bună este că există plante medicinale utile pentru atingerea acestui obiectiv. Păpădia de exemplu. În acest caz se utilizează rădăcina. Stimulează producerea de bilă și, prin urmare, este benefic pentru vezica biliară și pentru ficat. Scorţişoara de asemenea este recomandată. Acest condiment favorizează digestia și îmbunătățește sănătatea pancreasului . Este un aliat al diabetului, deoarece servește și la reducerea nivelului de glucoză din sânge. Puteți să stropiți puțin în cafea, pe tort sau pe fructe coapte.
Recomandări: să se renunţe la fumat, la alcool şi la alimentele procesate, grase. De asemenea, stresul, anxietatea sau alte probleme de natură emotională pot îmbolnăvi pancreasul. Explicaţia este aceea ca într-o perioadă în care eşti foarte stresat are loc o creştere a nivelului de cortizol, hormonul stresului.
Iata ce poteţi face:
Consumă broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles, acestea fiind legume recunoscute pentru proprietatile lor antitumroale şi anticanceroase.
Consumă usturoi: Acesta ajută pancreasul împotriva cancerului şi îl ajută să funcţioneze normal. Aşa că, încearcă să-l foloseşti cât mai des atunci când prepari mâncare.
Salata verde: verdeţurile, în special cele cu frunzele cât mai închise la culoare, scad riscul de cancer pancreatic. În acest sens, dacă vreţi să aveţi un pancreas sănătos, salata verde nu ar trebui să lipsească din alimentaţia voastră.
Spanacul: conţine complexul de vitamine B şi este o sursă bogată de fier şi asigură o funcţionare normală a pancreasului.
Legume verzi, fructe şi ceaiuri
Consumă cât mai multe legume de culoare verde, ardei graşi, broccoli, spanac dar şi fructe precum portocalele, grapefruitul. Ceaiul de ghimbir, poate reduce inflamatia, detoxifică organismul şi este un excelent antioxidant. Ceaiul verde: pe lângă numeroasele sale proprietati conţine şi o mulţime de antioxidanţi cu rolul de a detoxifia pancreasul.
Urmând aceste sugestii și o dietă bună pentru detoxifiere, pancreasul se va bucura de sănătate perfectă, iar acest lucru va avea un efect pozitiv asupra vieții de zi cu zi, titrează viverepiusani.