Evenimentul Zilei > Politica > Până unde merge conflictul PNL-USR. Orban și Rareș Bogdan acuză
Până unde merge conflictul PNL-USR. Orban și Rareș Bogdan acuză

Până unde merge conflictul PNL-USR. Orban și Rareș Bogdan acuză

Liberalii acuză criticile și atacurile lansate de USR împotriva PNL, spunând că acestea nu sunt normale, mai ales că sunt bazate pe informații greșite.

Chiar dacă Ludovic Orban se declară nemulțumit de criticile celor din USR,  în foarte multe cazuri există o colaborare destul de strânsă între PNL și USR. Acest lucru s-a văzut cu prilejul audierii din Parlament a ministrului Sănătăți, Victor Costache.

În ședința comisiilor reunite, deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a transformat în avocatul ministrului, ținând să lămurească, pentru cei prezenți, cazul controversatului e-mail în care Victor Costache făcea referire la „prietenii noștri”:

„Acolo se povestea ceva despre prietenii noștri și s-a speculat în presă că dvs. ați fi trimis un email către niște privați, fiind în conflict de interese și drenând bani către prietenii din sistemul privat. Am făcut și eu o investigație și țin să le spun colegilor din mass-media adevărul despre acest email, care vă dezincriminează. Acest email buclucaș a ajuns la două persoane. Una dintre aceste persoane, pentru că nu și-a găsit sinecura în minister și pentru că a folosit mașina personală a ministrului, a fost dată afară, a făcut o copie după acest email și a indus în opinia publică faptul că ar fi fost dat către privați. Acest email a fost trimis către aceste două persoane care nu au nicio legătură cu sistemul privat”, a spus deputatul USR Emanuel Ungureanu.

În urmă aproape două săptămâni, fosta șefă a departamentului juridic al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Nicoleta Lavinia Coțofană, fostă colaboratoare a ministrului Costache, a postat pe Facebook un email trimis de ministrul Sănătății, pe 30 noiembrie 2019, secretarilor de stat Andrei Baciu și Horațiu Moldovan, care avea următorul conținut:

„Ataşat găseşti ordinele ATI şi IMA rescrise de prietenii noştri, le păstrezi doar pentru tine şi Horaţiu deocamdată. Pregătim punerea rapidă în transparenţă luni, cel târziu marţi. Încă îmi e neclar cum pot numi cele două CL specifice, probabil în acelaşi timp, poţi şi tu să te interesezi?”.

Postarea a dat naștere la numeroase speculații, Victor Costache fiind suspectat că promovează interesele unor grupuri private, care concep actele normative pe care le promovează Ministerul Sănătății.

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: