Palatul Victoria iluminat cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului.

Palatul Victoria iluminat cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului.

Palatul Victoria va fi iluminat în portocaliu, marti seara, pentru a marca Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului. Ulterior, Ministerul Sănătăţii va demara o campanie de informare in ceea ce priveste îngrijirile medicale.

„Pentru a marca prima campanie internaţională de conştientizare a importanţei siguranţei pacientului şi pentru a sprijini iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, faţada clădirii Palatului Victoria va fi iluminată în portocaliu”, informeaza ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, intr-o postare pe Facebook.

Miercuri, Ministerul Sănătăţii va incepe, prin Direcţiile de Sănătate Publică, o campanie de informare cu tema „Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă”.

Potrivit aceleiaşi surse, campania are ca principal obiectiv constientizarea medicilor asupra importanţei îngrijirilor medicale în condiţii de siguranţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste 190 de ţări au colaborat pentru a stabili ziua de 17 septembrie drept Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, desfăşurată la Geneva, în mai 2019, informează Sorina Pintea.

De ce este necesara aceasta zi

Este necesară conștientizarea importanței Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului în condițiile în care cele mai multe îmbolnăviri petrecute în spitale sunt trecute cu vederea si nu sunt înregistrate în statisticile oficiale.

Aceasta este o practică generalizată în spitalele din România și are consecinţe periculoase pentru pacienţi.

Spre exemplu, în 2017, în Romania, aproximativ 20.000 de infecţii spitaliceşti au fost raportate, însa numărul real al îmbolnăvirilor intraspitaliceşti este cu mult mai mare.

Importanta statisticii medicale

Pe lângă infecțiile nosocomiale care trebuie oricum raportate, statisticile sunt importante pentru ca un medic să își dea seama dacă, în cazul unei rate de supraviețuire scăzute, o procedură medicală are efecte adverse care pot fi prevăzute și eliminate.

Așadar, nu putem vorbi despre medicina viitorului fără a vorbi despre realizarea acestei statistici de către medici.