Rețetă de pâine fără gluten, cu doar două ingrediente. Perfectă pentru cei care vor să slăbească

Rețetă de pâine fără gluten, cu doar două ingrediente. Perfectă pentru cei care vor să slăbeascăSecretul pentru a avea o pâine albă mai sănătoasă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pâinea este un preparat pe care cu greu îl eliminăm din meniul zilnic. Dacă vrei să mănânci mai sănătos sau să slăbești, nu trebuie să renunți la ea. Sunt rețete dietetice, fără făină sau drojdie. Poți face pâine acasă, cu ingrediente naturale, fără a fi nevoit să frămânți sau să pierzi mult timp în bucătărie.

Pâinea fără gluten și fără drojdie este o alternativă mult mai sănătoasă. Ea este recomandată persoanelor care vor să slăbească sau celor care se confruntă cu anumite probleme de sănătate. Cu doar două ingrediente poți obține o pâine gustoasă și pufoasă. Este ușor de preparat și nici nu necesită frământare.

Pâinea fără gluten. Ingrediente

Pâinea fără gluten, din hrișcă, este o variantă sănătoasă, dar și foarte delicioasă. Are un gust mai bun decât cea cumpărată din magazin și este extrem de ușor de preparat. Pentru a o pregăti ai nevoie de:

  • 500g hrișcă crudă nehidratată;
  • 200ml de apă;
  • o lingură de sare (opțional).
Pâinea care te ajută să slăbești

Pâinea fără făină și drojdie, care te ajută să slăbești. Sursa foto: 17085650 © Bbbrrn | Dreamstime.com

Mod de preparare

Cum preparăm pâinea fără gluten, din hrișcă, în patru pași:

  1. Hidratăm semințele de hrișcă cu cel puțin opt ore înainte de preparare sau le puteți lăsa peste noapte. Trebuie să folosești hrișcă verde, adică cea crudă, nu coaptă.
  2. După ce am hidratat hrișca o punem la scurs și apoi clătim cu apă rece. O punem într-un blender, adăugăm sare și mixăm până ce se mărunțește. Atenție să nu mixați prea mult pentru că nu dorim să obținem o pastă prea fină. Pâinea fără gluten trebuie să aibă și bucăți mai mari de hrișcă.
  3. Compoziția o punem într-un vas de sticlă, îl acoperim cu un prosop curat și lăsăm la fermentat. Dacă este mai răcoare în casă o lăsați peste noapte. Pe timp de vară, este suficient să fie lăsată pentru aproximativ cinci ore.
  4. După ce a fermentat punem hrișca verde într-o tavă de pâine, tapetată cu foaie de copt. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Dăm la cuptor pentru 45-50 minute. Verificăm pâinea cu o scobitoare pentru a fi siguri că nu se coace prea tare. Când este gata o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei. Rețeta este gata, iar pâinea poate fi servită.

Pâinea fără gluten, din hrișcă verde. Beneficii

Hrișca verde, beneficii

Beneficiile pâinii cu hrișcă. Sursa foto: 128901131 © Minadezhda | Dreamstime.com

Consumul de hrișcă are multe beneficii asupra organismului nostru. Pâinea preparată din acest aliment nu doar că este sănătoasă, ci ne ajută și în procesul de slăbire. Carbohidrații sunt componenta principala, dar conține și proteine, diferite minerale, antioxidanți și fibre.

Profilul nutrițional complet pentru 100 de grame de hrișcă verde:

  • Proteine: 13 grame;
  • Carbohidrați: 56 de grame ( 12 grame sunt fibrele vegetale);
  • Lipide: 2,5 grame;
  • Potasiu: 148 de miligrame;
  • Fosfor: 118 miligrame;
  • Magneziu: 86 de miligrame;
  • Calciu: 1,2 miligrame;
  • Fier: 1,34 miligrame.

Pâinea fără gluten din hrișcă verde ne ajută să menținem sănătatea tractului gastrointestinal și susține gestionarea corectă a diabetului. Consumul ei susține funcția cognitivă și integritatea cerebrală, dar ne ajută și la menținerea sănătății inimii. Hrișca este o opțiune alimentară eficientă și pentru persoanele cu boala celiacă, care nu tolerează glutenul alimentar, potrivit Catena.

Ne puteți urmări și pe Google News