Paharul din care nu trebuie să bei vin. Schimbă total gustul băuturii

Paharul din care nu trebuie să bei vin. Schimbă total gustul băuturii Sursa foto: Pixabay

Ladislau Kristof, specialist în arta de a trăi bine, a explicat de ce nu este bine să bem vin din orice pahar. Multe pahare schimbă radical gustul băuturii și o încălzesc mult mai repede.

Ladislau Kristof, specialist în arta de a trăi bine, a explicat cum se alege corect un pahar pentru vin și care este temperatură ideală a acestei băuturi. El a declarat că vinurile spumante sunt mai puțin calitative și că trebuie băute reci. Acesta a mai spus că oamenii nu trebuie să aibă prea multe pretenții de la băuturile ieftine.

Ladislau Kristof: „Nu există o temperatură ideală. Este în funcție de vin, sunt foarte mulți factori care influențează, dar o să vă spun în câteva cuvinte. Începem cu sparkling-ul, dacă luăm un vin spumant cu pretenții foarte mici calitative, prefer să-l beau foarte rece. Pentru că este proaspăt, este easy-going și nu am mari pretenții de la el.

Cu cât crește în complexitate și în calitate, trebuie să cresc un pic temperatura. Sunt șampanii pe care eu le beau între 10-12 grade. Pentru că dacă beau o șampanie, un vintage complex, în primul rând, paharul e foarte important, după aceea temperatura. Eu am momente când decantez șampania”.

Ne puteți urmări și pe Google News
Paharul din care nu trebuie să bei vin. Schimbă gustul băuturii

Sursa foto 23787732 © Brunohaver | Dreamstime.com

Paharul ideal pentru vin

Specialistul a mai spus că grosimea paharului și forma paharului schimbă gustul vinului. El a declarat că această băutură trebuie consumată în pahare cât mai subțiri, chiar dacă se sparg mai repede. Paharele groase încălzesc licoarea prea repede. Contează și unghiul de cădere pe limbă și pe palet.

„Grosimea paharului, forma paharului, schimbă gusturi. Trebuie să vă gândiți, erau pe vremuri, când am venit în România, prin 2000, erau paharele alea de la METRO, de vin, care erau super groase. Dacă le scăpai pe parchet, sigur nu se spărgeau, poate nici pe ciment. Aveau o buză foarte mare, volumul era destul de mic, ceea ce era avantaj pe vremea aia, că nu putea să ți-l umple foarte tare și să se încălzească. Erau bordura aceea și grosimea care schimbă unghiul.

Pare foarte științific, dar contează unghiul de cădere pe limbă și pe palet. Cu cât este mai subțire, acea trecere se face mult mai fin, de asta eu acasă foloseam și Riedel, care sunt pahare foarte bune, dar pentru mine cele mai bune pahare din lume sunt Zalto. Sunt suflate manual, sunt foarte, foarte subțiri. Problema e că nu le poți pune în mașina de spălat, adică am spart nu știu câte, mi-e foarte frică să le spăl.”, a declarat acesta în podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene.”