Evenimentul Zilei > Social > Pademia îi trimite acasă pe zeci de angajați ai unei fabrici din România
Pademia îi trimite acasă pe zeci de angajați ai unei fabrici din România

Pademia îi trimite acasă pe zeci de angajați ai unei fabrici din România

O fabrică de confecții din Sibiu și-a închis temporar activitatea, angajații fiind trimiși acasă.

Noul coronavirus a afectat puternic activitatea unei fabrici de confecții din municipiul Sibiu. Aceasta este închisă de 16 zile din cauza noului coronavirus. Fabrica este posibil să se redeschidă abia luni, după ce se va face un control al inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.

25 de angajaţi ai fabricii au coronavirus

Prefectura a anunțat că un număr de 25 de angajaţi ai fabricii au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Ei au fost trataţi în trei spitale din municipiul Sibiu. Acest lucru în timp ce alţi 215 colegi de ai lor se află în carantină la domiciliu. De asemenea, 360 de membri ai familiilor angajaților fabricii au fost nevoiţi să stea în carantină la domiciliu.

Ce spune Prefectura Sibiu

„Vă informăm că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică în cadrul societăţii producătoare de confecţii din judeţul Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, a înaintat către Instituţia Prefectului raportul anchetei epidemiologice efectuate în cadrul focarului depistat în data de 08.08.2020 în cadrul acestei societăţi. În urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecţie a evoluat cu 25 de cazuri confirmate pozitiv(…).

Identificate în perioada 30.07.2020 – 09.08.2020. În ceea ce priveşte măsurile dispuse de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, s-au izolat în spitale cazurile pozitive (…), s-a dispus carantina la domiciliu pentru 215 contacţi de serviciu şi 360 persoane din familiile acestora. De asemenea activitatea societăţii s-a suspendat în perioada 08.08.2020 – 21.08.2020. Urmând ca în 21.08.2020 Serviciul de Control în Sănătate Publică să verifice dacă sunt îndeplinite condiţiile de reluare a activităţii în data de 24.08.2020”, se arată în comunicatul citat.

Instituţia Prefectului Sibiu precizează faptul că unitatea unde există focarul de infecţie a fost dezinfectată cu o firmă autorizată, potrivit digi24.ro. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.