Evenimentul Zilei > Actualitate > Bilanțul incendiului de la Balș, în creștere. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp
Bilanțul incendiului de la Balș, în creștere. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp

Bilanțul incendiului de la Balș, în creștere. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp

Un alt pacient care era internat la Institutul „Matei Balş” a decedat, anunță Antma 3. Astfel, bilanțul a crescut astfel la 23 de decese.

Luni dimineață, un alt pacient care era internat la Institutul „Matei Balș”, la momentul izbucnirii incendiului, a decedat, bilanțul ajungând astfel la 23 de decese, transmit jurnaliștii de la Antena 3.

Bilanțul incendiului de la Matei Balș, în creștere după ce încă un pacient a decedat

Clădirea care a ars a fost construită în 1953 şi a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.Şeful DSU a declarat că nu mai sunt alte persoane în stare critică, iar incendiul a fost lichidat. Nu mai sunt persoane care să mai fi suferit alte răni. „Nu mai avem pacienţi cu arsuri”, a declarat Arafat.

„La 5.05 a fost apelul la 112, la 5.15 a sosit prima echipă de pompieri şi la 5:15 s-a declarat planul roşu. Incendiul a fost lichidat şi nu mai avem alte persoane grav rănite, rămâne să fie investigată cauza incendiului.Nu se da un verdict în primele ore cu privire la cauza incendiului .În acest moment pompierii şi criminalistica cercetează. Poate dura ore sau chiar zile pănă când se va afla cauza incediului.”, a declarat Raeed Arafat, aflat în faţa Institutului „Matei Balş”.

Când a fost ultimul control la Matei Balș

Clădirea a fost construită în 1953 şi refăcută ulterior. Ultimul control la Institutul ”Matei Balş” a avut loc în noiembrie anul trecut.Bogdan Opriţă, medic sef al SMURD Bucureşti, a afirmat că la faţa locului au fost 38 de echipaje de prim ajutor, 6 de terapie intensivă.

„Incendiul s-a manifestat la parter, iar flăcările s-au propagat inclusiv pe faţada clădirii. A fost un incendiu violent. Este de menţionat faptul că fumul a fost cea mai mare probemă, s-a degajat pe casa scării până la nivelul etajului 3 şi s-a impus evacuarea tuturor pacienților şi a înregului personal existent în interior. Au fost constituite echipe de căutare-salvare, care au extras aceşti pacienţi. O parte dintre aceştia chiar au reuşit să iasă până la sosirea primelor resurse de intervenţie, pentru că starea lor de sănătate nu era una foarte gravă, însă la parter într-adevăr este zona cea mai afectată de incendiu”, declara Daniel Vasile, purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti.