Ovidiu Silaghi audiat de procurorii DNA într-un dosar de mare corupție

Ovidiu Silaghi audiat de procurorii DNA într-un dosar de mare corupție

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi s-a prezentat marţi la DNA pentru a fi audit de procurori într-un dosar de corupţie.

La intrarea în sediul DNA, acesta nu a dorit să facă declaraţii jurnaliştilor pe marginea prezenţei sale în faţa procurorilor.

Fostul ministru ar avea statut de martor într-un dosar de anvergură, despre care procurorii nu pot da încă detalii. Potrivitunor surse din anchetă, ar fi însă vorba despre un mare scandal de corupţie.

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, în prezent deputat ALDE, a ajuns miercuri dimineaţă la DNA. Silaghi a fost implicat în mai multe scandaluri de corupţie, apărând inclusiv în calitate de suspect. În 2013, el le-a dat explicaţii procurorilor într-un dosar în care a fost reclamat de un senator că a încercat împreună cu Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier, să manipuleze referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un alt dosar, Silaghi este suspectat că ar fi primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache. Potrivit procurorilor, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi i-a cerut lui Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa. Silaghi s-ar fi angajat, în schimbul servicului cerut lui Iordache, să intervină la funcţionari din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor), pentru că instituţia să efectueze în termen plăţile aferente contractelor încheiate cu societatea Romstrade, dar şi pentru continuarea derulării contractelor, deşi termenele lucrărilor erau întârziate.

Iar în ianuarie 2016, Silaghi a dat declaraţii la sediul DNA Oradea, timp de patru ore, în calitate de martor în dosarul fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor.