Evenimentul Zilei > Justitie > Ovidiu Marincea, despre aducerea în țară a lui Mohammad Munaf: „SRI a jucat un rol important. Nu vrem să minimizăm contribuția crucială a partenerilor externi”
Ovidiu Marincea, despre aducerea în țară a lui Mohammad Munaf: „SRI a jucat un rol important. Nu vrem să minimizăm contribuția crucială a partenerilor externi”

Ovidiu Marincea, despre aducerea în țară a lui Mohammad Munaf: „SRI a jucat un rol important. Nu vrem să minimizăm contribuția crucială a partenerilor externi”

Ovidiu Marincea, consilierul directorului Serviciului Român de Informații, a declarat joi, că SRI a avut un rol important în aducerea în țară a lui Mohammad Munaf, dar a beneficiat şi de ajutorul colaboratorilor externi.

Ovidiu Marincea a declarat într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că SRI a jucat un rol foarte important în aducerea în ţară a irakianului Mohammad Munaf, însă a a subliniat că nu trebuie minimizat rolul jucat în această operaţiune de colaboratorii externi ai Serviciului.  

”SRI este autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, motiv pentru care a jucat un rol important în întreaga operațiune, o operațiune amplă care s-a desfășurat pe mai mulți ani, însă cu ajutorul și cu implicarea colaboratorilor noștri, și interni, și externi. Nu vrem să minimizăm contribuția crucială pe care au avut-o partenerii externi, atât cei din țară, cât și cei din străinătate”, a declarat Ovidiu Marincea.

”A fost adus din Orientul Mijlociu, dar nu putem da toate datele, cel puțin pentru moment. În acest moment, cetățeanul irakian și american, Mohammad Munaf, este în custodia Poliției Române. (…) Avem un parteneriat puternic cu autoritățile care fac parte din sistemul național de prevenire și combatere a terorismului, avem protocoale cu parteneri externi”, a mai spus consilierul directorului SRI.

Mohammad Munaf a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: