Ovidiu Herea: "Îl aştept pe Săpunaru să «ude» trofeul"

Ovidiu Herea: "Îl aştept pe Săpunaru să «ude» trofeul"

Internaţionalul român a câştigat miercuri seară Liga Europa cu FC Porto. Rapidistul Ovidiu Herea îşi doreşte să sărbătorească cu prietenul său.

Pentru a treia oară consecutiv, un român a reuşit să intre în posesia unui trofeu continental. După ce antrenorul Mircea Lucescu şi fundaşul Răzvan Raţ au cucerit în 2009, cu gruparea ucraineană Şahtior Doneţk, ultima ediţie a Cupei UEFA, iar un an mai târziu Cristi Chivu a câştigat Liga Campionilor cu formaţia italiană Inter Milano, fundaşul Cristi Săpunaru a triumfat cu echipa portugheză FC Porto în acest sezon al Ligii Europa.

Cu internaţionalul român integralist, cei de la Porto s-au impus miercuri seară, la Dublin, cu 1-0 în faţa unei alte formaţii lusitane, Sporting Braga, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Falcao, cu puţin timp înainte de sfârşitul primei reprize. La final, învinşii au acuzat că arbitrul întâlnirii, spaniolul Carlos Velasco Carballo, l-a iertat pe "Săpun" de cel de-al doilea cartonaş galben.

"Acum se simte cu adevărat fotbalist"

Ne puteți urmări și pe Google News

Mijlocaşul rapidist Ovidiu Herea a mărturisit ieri, pentru EVZ, că i-a ţinut pumnii strânşi, miercuri seară, prietenului său Cristian Săpunaru, alături de care a jucat atât la FC Naţional (de la juniori şi până la echipa "mare"), cât şi la Rapid.

"Cristi se simte acum cu adevărat fotbalist. Am urmărit meciul şi m-am bucurat foarte mult pentru el, când l-am văzut cu trofeul în braţe. M-a impresionat gestul lui de a-i dedica succesul lui Mihăiţă Neşu, care trece acum prin clipe foarte grele. Nu sunt însă surprins, îl cunosc foarte bine pe Săpunaru şi ştiu că este un mare sufletist. Şi, de asemenea, un mare rapidist, ca dovadă că, după meci, a purtat şi fularul Rapidului, pe lângă drapelul României. Cristi e rapidist de mic copil, ori de câte ori avea ocazia, mergea la meciurile echipei din Giuleşti", ne-a declarat ieri Ovidiu Herea.

Mijlocaşul formaţiei de lângă Podul Grant aşteaptă ca în vacanţa de vară să se întâlnească cu Cristi Săpunaru şi să sărbătorească împreună succesul. "Sper ca vacanţele noastre să coincidă, pentru a putea astfel să ne întâlnim şi să sărbătorim succesul lui. Îl aştept pe Săpunaru să «ude» trofeul, pentru că, astfel, va mai obţine şi altele! N-am apucat până acum să vorbesc cu el. Am vrut să-l sun după meci şi să-l felicit, dar m-am gândit că sărbătoreşte cu colegii lui şi n-am cum să-l prind. Aşa că, până la urmă, i-am trimis doar un mesaj de felicitare", ne-a mai spus Ovidiu Herea.

4 români au câştigat în ultimii trei ani un trofeu continental: Lucescu şi Raţ - Cupa UEFA în 2009, Chivu - Liga Campionilor în 2010 şi Săpunaru - Liga Europa în 2011

AMINTIRI

"Am fost criticat când l-am reprofilat"

Cosmin Olăroiu, antrenorul care l-a promovat pe Cristian Săpunaru în echipa "mare" a celor de la FC Naţional, l-a felicitat şi el pe fundaşul de la FC Porto pentru câştigarea Ligii Europa. "I-am ţinut pumnii strânşi lui Cristi Săpunaru. Mă bucur că a câştigat trofeul Ligii Europa, e un jucător care îmi place mult. La juniori evolua ca atacant, dar eu l-am pus pe postul de fundaş central. Am fost criticat când l-am reprofilat, mi-au spus unii că m-apuc eu să reinventez fotbalul, dar s-a dovedit că am avut dreptate", a declarat "Oli" ieri, pentru EVZ.