Evenimentul Zilei > Sport > Ovidiu Hațegan delegat în camera VAR în Champions League. Românul va fi asistent la Real Madrid – Șahtior Donețk. Când va reveni pe teren
Ovidiu Hațegan delegat în camera VAR în Champions League. Românul va fi asistent la Real Madrid – Șahtior Donețk. Când va reveni pe teren

Ovidiu Hațegan delegat în camera VAR în Champions League. Românul va fi asistent la Real Madrid – Șahtior Donețk. Când va reveni pe teren

Arbitrul român Ovidiu Haţegan va supraveghea sistemul video, ca asistent, la un meci din Liga Campionilor la fotbal. Hațegan se va afla în echipa de arbitri de la partida dintre Real Madrid şi Şahtior Doneţk. Meciul este programat miercuri seara, pe Stadionul „Santiago Bernabeu” din Madrid.

Românul Ovidiu Haţegan a fost delegat în premieră ca arbitru asistent video la un meci din Liga Campionilor la fotbal. El se va afla la pupitru la partida programată pentru miercuri, 5 octombrie, pe Stadionul „Santiago Bernabeu”, din Madrid. Este vorba despre jocul dintre Real Madrid şi Şahtior Doneţk, care care se va disputa cu începere de la ora 22:00, în cadrul Grupei F.

Meciul va fi condus la centrul terenului de slovacul Ivan Kruzliak, care îi va avea ca arbitri asistenți pe cona conaţionalii săi Branislav Hancko şi Jan Pozor. Cel de-al patrulea oficial va fi tot un slovac, Peter Kralovic. Arbitru video a fost delegat italianul Massimiliano Irrati.

Oficialii UEFA au anunţat marţi că Ovidiu Haţegan va fi arbitru asistent video și la meciul dintre Arsenal şi Bodoe/Glimt. Acesta este programat o zi mai târziu, joi. 6 octombrie, cu începere de la ora 22:00, la Londra, în Grupa A a competiției Europa League.

Această partidă va fi condusă de la centru de arbitrul german Harm Osmers care va colabora cu arbitrii asistenţi Robert Kempter şi Dominik Schaal, tot din Germania. Al patrulea oficial este Robert Schroeder. De asemenea, arbitrul video va fi german, Bastian Dankert.

Ovidiu Hațegan operat de inimă în martie

De menționat că ultima partidă pe care a arbitrat-o Ovidiu Haţegan (42 ani) în cupele europene a fost meciul dintre Olympique Lyon şi FC Porto. Jocul s-a disputat în optimile de finală ale Europa League, pe 17 martie și s-a încheiat la egalitate, scor 1 – 1. La scurt timp după această partidă, arbitrul Haţegan a fost supus unei operaţii la inimă. În luna martie, românul a suferit un infarct miocardic și a fost nevoit să se retragă din arbitraj pentru o perioadă bună de timp, pentru refacere.

După intervenția chirurgicală, el nu a mai oficiat decât în calitate de arbitru video în Superliga României la fotbal.

După jumătate de an de la acel moment nefericit, însă, Ovidiu Hațegan își preăgtește revenirea pe teren, ca arbitru. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, care a dezvăluit că arădeanul se pregătește și speră să fie din nou la centru, începând din anul 2023, când speră să fie delegat la o altă partidă.