Substanțele din care este creată folia de alumininiu pot avea însă efecte devastatoare asupra creierului uman. Un Studiu recent a arătat că favorizează apariția bolii Alzheimer.

Studiul, care a analizat compoziția mai multor alimente gătite în folie de alumininiu a arătat că metalele grele care se acumulează în acestea atunci când sunt gătite după această metodă ar putea duce la declinul mental sau la pierderea memoriei.

Mai mult, consumul constant de alimente gătite sau păstrate în folie de alumininiu afectează oasele, pe măsură ce aluminiul se acumulează în organism.

De asemenea, s-a descoperit și faptul că gătitul cu folie de aluminiu este responsabil pentru apariția fibrozei pulmonare si alte probleme respiratorii grave.

Mai exact, când folia este expusă la temperaturi ridicate, particulele invizibile din metal pătrund în mâncare. Chiar dacă nu sunt eliberate inițial, condimentele sau sucul de lămâie pot duce la răspândirea chimică a aluminiului din aceste folii în alimente.

Un aliment gătit în folie de aluminiu poate avea până la 400 mg de aluminiu răspândit în compozitie după gătire, arată un studiu desfășurat de Essam Zubaidy, un cercetator din ingineria chimica de la Universitatea din Sharjah, Emiratele Arabe Unite, potrivit Dailybreak.ro.

 

Te-ar putea interesa și: