Evenimentul Zilei > Justitie > Orza, la DNA. Fostul viceprimar e acuzat în dosarul FINANȚĂRII ILEGALE a echipei de fotbal Poli Timișoara
Orza, la DNA. Fostul viceprimar e acuzat în dosarul FINANȚĂRII ILEGALE  a echipei de fotbal Poli Timișoara

Orza, la DNA. Fostul viceprimar e acuzat în dosarul FINANȚĂRII ILEGALE a echipei de fotbal Poli Timișoara

După fostul primar Gheorghe Ciuhandu și secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, acuzați de abuz în serviciu pentru finanțarea ilegală a echipei de fotbal Poli Timișoara, procurorii DNA au extins cercetarea și asupra altor persoane. Fostul viceprimar Adrian Orza a fost oficial pus sub acuzare, șa fel și actuala directoarea a Direcției de Comunicare din cadrul Primăriei Timișoara, Alina Pintilie.

Ancheta DNA în dosarul finanțării echipei de fotbal Politehnica, patronată de Marian Iancu, de către Primăria Timișoara continuă. Pe lângă fostul primar Gheorghe Ciuhandu sau secretarul Ioan Cojocari, procurorul de caz a extins urmărirea penală și împotriva altor persoane. Printre acestea se află fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza, Alina Pintilie, actuala șefă a Direcției de Comunicare din Primăria Timișoara și purtător de cuvânt al instituției. Sunt acuzați și Violeta Mihalache, fosta directoare a Direcției Comunicare în timpul mandatului lui Ciuhandu, Smaranda Haracicu, șefa Direcției Economice, Martin Staia, fost director al Direcției Patrimoniu și Mirel Munteanu, șeful Serviciului Financiar Administrativ din primărie. Toți au calitatea de suspecți în dosar și sunt acuzați de abuz în serviciu.

Până acum, prejudiciul stabilit de procurori este de 27,1 milioane lei și se are în vederea condamnarea celor vinovați și recuperarea pagubei. În acest sens, au fost puse sechestre asiguratorii pe proprietățile și conturile celor suspecți.  Suma reprezintă finanțarea acordată de municipalitate echipei de fotbal și care a fost dovedită ilegală de către Curtea de Conturi.