Evenimentul Zilei > International > Ororile trăite de o prostituată româncă în Suedia
Ororile trăite de o prostituată româncă în Suedia

Ororile trăite de o prostituată româncă în Suedia

Marţi, în Suedia, o româncă de 24 de ani a depus mărturie împotriva unei reţele de prostituţie dezmembrate în februarie şi căreia îi căzuse victimă, explicând ororile cu care s-a confruntat sub pumnul de fier al proxeneţilor, informează Agerpres.

Femeia, care se află sub protecţia poliţiei suedeze, a depus mărturie prin videoconferinţă, date fiind temerile că viaţa sa ar putea fi în pericol din cauza celor şase membri ai reţelei de la Goteborg, care au fost reţinuţi de autorităţi în februarie.
De altfel, mărturia a fost deschisă publicului larg, iar inculpatii au fost expuşii într-o sală de siguranţă, fiind ţinuţi în arest, în condiţii speciale. Pentru a nu comunica, fiecare are celula lui, posibilitatea de a ţine legătura sau de-a contacta media fiind reduse la maximum. Reţinuţii în acest caz nu păreau afectaţi.
Ea a povestit, între altele, că a fost violată în faţa fiicei sale, vândută către mai mulţi bărbaţi şi învăţată că trebuie să-şi plătească datoriile faţă de proxeneţii săi. Pe deasupra, nu primea niciodată partea sa din încasări şi era obligată să rămână pe stradă până îşi “făcea norma”. “Eram la pământ, dar eram obligată să mă prefac că sunt fericită. Nu aveam voie să plâng pe stradă”, a spus ea.
Întrebată de ce a început să practice prostituţia, tânăra a răspuns că de vină a fost sărăcia.
După câteva luni petrecute în Olanda, femeia a fost vândută unui bărbat pentru 1.500 de euro, însă a reuşit să scape, ajutată şi de poliţie, şi s-a întors în România, gravidă. După ce a născut o fetiţă, pentru a-i asigura traiul, s-a reapucat de prostituţie, la Bucureşti, având adesea mai mulţi clienţi pe noapte.
Mai târziu a fost vândută din nou unui bărbat despre care se crede că era capul reţelei de prostituţie de la Goteborg. După ce acesta i-a plătit un avort, i s-a spus că i-a rămas datoare şi că dacă vrea să-şi redobândească libertatea trebuie să achite suma cu care a fost cumpărată. Dar, cum nu-şi primea niciodată partea din încasări, nu-şi putea achita aşa-zisa “datorie”.
Tânăra a mai spus că locuia într-un apartament cu alte două femei care au învăţat-o unde să-i ducă pe clienţi şi cât să le ceară. Nu a dus lipsă de clienţi. În prima sa noapte pe străzile din Goteborg, românca ar fi avut şapte-opt. Dar, deşi era din „branşă”, ea nu mai lucrase pe stradă înainte să vină în Suedia şi a povestit tribunalului că a făcut o depresie.
Unii români sunt revoltaţi
Un cititor al evz.ro, care locuieşte în Suedia a dorit să menţionăm faptul că din cei şase inculpaţi, cinci sunt de etnie rromă. Fetele sunt, de asemenea de etnie rromă. Inclusiv cea care face obiectul acestui material, dar toată presa locală înfierează România şi românii la modul general, deşi sunt mulţi ROMÂNI care lucrează cinstit în Suedia. Ne conformăm şi facem această precizare.
De reţinut este faptul că, în Suedia, sunt pedepsiţi cumpărătorii de sex şi mai puţin cei care oferă. Deci nu se aşteaptă pedepse mai mari de cinci, şase ani pentru proxeneţi. Pentru unul dintre aceştia, în convorbirile telefonice interceptate fetele scoase la produs erau “pachete” şi probabil ştiind legislaţia blândă din această ţară, a avut tupeul să ţipe, în sala de judecată, către fata ce făcea depoziţia că: “Pe mine nu m-a furat nimeni! Ai înteles!? De mine a ţinut frică toată Europa! Ai înteles!?…TOATĂ Europa! Ai înteles !?
Să tragem concluzia că tot ea îl fura? Uneori, asemenea specimene merită împuşcate. În Ungaria se cere reintroducerea pedepsei capitale. Chiar în secolul în care trăim. Noi ce facem?