Evenimentul Zilei > Actualitate > Oribil! A ucis cu sânge rece o mamă și un copil, dar ce a făcut după este de neimaginat
Oribil! A ucis cu sânge rece o mamă și un copil, dar ce a făcut după este de neimaginat

Oribil! A ucis cu sânge rece o mamă și un copil, dar ce a făcut după este de neimaginat

Se spune că orice criminal revine la locul faptei, însă un dependent de droguri a revenit de 12 ori la locul unei înfiorătoare duble crime, unde s-a comportat bizar.

Răzvan Butuc și-a ucis doi vecini, mamă și fiu, la Iași, iar după crimă s-a întors 12 zile la rând în casa unde a lăsat cadavrele, ca să fure zahărul, pulpele congelate, lenjeria de pat și detergentul, scrie Ziar de Iași. Tânărul de 22 de ani a fost condamnat pe viață.

Pe 30 iunie 2020 Tribunalul Iași l-a condamnat pe viață pe un tânăr care și-a omorât doi vecini, mamă și fiu, în cartierul Păcurari. Băiatul de 22 de ani e dependent de etnobotanice și a cerut să fie supus unei expertize psihiatrice în timpul procesului, rezultatele relevând că a avut discernământ atunci când a comis fapta. Elena şi Radu Şîpoteanu, mamă şi fiu, aveau 85, respectiv 49 de ani, și erau vecini cu ucigașul lor de mai bine de 13 ani.

Era dependent de la 15 ani

Magistrații Tribunalului Iași au pus cap la cap faptele și au stabilit că pe 9 aprilie 2019, după-amiază, Butuc a mers în apartamentul familiei Şîpoteanu pentru a-l ruga pe bărbat să îi împrumute telefonul mobil, ca să sune un cunoscut.

În bucătărie, Butuc a luat un cuțit, l-a tras pe Radu Şîpoteanu în sufragerie şi l-a înjunghiat în piept, de două ori, sub ochii îngroziți ai bătrânei lui mame. Femeia a început să ţipe, dar individul a lovit-o cu palmele peste faţă, victima căzând cu capul de marginea patului. Butuc a fugit atunci din apartament și a luat cu el cheile locuinţei.

După aproximativ o oră, s-a întors şi a găsit-o pe bătrână încă vie. Cu mâinile goale, a sugrumat-o până când aceasta a murit. A furat din apartament două telefoane mobile şi un pachet de ţigări şi a fugit. A vândut cu 50 de lei unul dintre telefoane şi a mers direct să-şi cumpere substanţe etnobotanice.

A fumat lângă victime

A doua zi, Butuc a intrat din nou în apartamentul în care lăsase cele două cadavre. A luat dintr-un portofel 150 de lei și a plecat să cumpere droguri. Ulterior, pe 11 aprilie, tânărul a intrat din nou în locuinţa vecinilor morţi şi a luat o combină muzicală, pe care a vândut-o cu 50 de lei.

Înainte să plece, criminalul a rulat o ţigară cu substanţe etnobotanice și a fumat-o lângă victime. Tânărul a intrat şi pe 12 aprilie în casa familiei Şîpoteanu, de acea dată furând 4 kilograme de zahăr şi 10 kilograme de pulpe congelate, pe care le-a vândut cu 30 de lei. Furase deja detergentul, fierul de călcat şi lenjeria de pat.

Pe 23 aprilie, la două săptămâni de la faptă, vecinii au sunat la 112 şi au anunţat că din apartamentul familiei Şîpoteanu se simțea un miros greu. La faţa locului, criminaliştii au descoperit cele două victime. Când a fost prins, Radu Butuc a explicat că s-a asigurat că mirosul de cadavre nu se simte în bloc. A lăsat pentru a se aerisi uşa de la balcon întredeschisă, precum şi geamul din balcon. Condamnat pentru omor calificat la închisoare pe viață, Butuc a contestat decizia primei instanţe la Curtea de Apel Iaşi.

Sursa: Libertatea

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: