Evenimentul Zilei > Social > Ore despre incalzirea globala in scoli, din toamna

Ore despre incalzirea globala in scoli, din toamna

Elevii si profesorii vor invata despre incalzirea globala printr-un curs optional care va fi implementat la nivel national, cel mai probabil din toamna acestui an.

In acest sens, ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a semnat in august 2007 un ordin privind introducerea materiei optionale privind protejarea mediului in scoli. In decembrie 2007 a urmat un alt ordin, care prevedea editarea de ghiduri pentru cadrele didactice, dar si de caiete indrumatoare pentru elevi.

Dupa model european

Pe de alta parte, ministrul mediului, Attila Korodi, a declarat ca educatia mediului ar trebui implementata dupa modelul european „Green Box”, care prevede introducerea educatiei ecologice in fiecare materie.

De altfel, subiecte ca incalzirea globala si schimbarile climatice au inceput sa fie predate de ani buni in scolile din Europa, Australia, Noua Zeelanda sau chiar Statele Unite. In Marea Britanie sau Irlanda, copiii primesc inca de pe bancile scolii primare informatii privind problemele de mediu.

In Noua Zeelanda sau Australia, scolile incurajeaza participarea elevilor la proiecte ecologice. In ajutorul profesorilor a venit, se pare, filmul fostului vicepresedinte american, Al Gore, „Un adevar incomod”. Pelicula este deja folosita in scolile din Germania sau Marea Britanie ca material didactic pentru ilustrarea problemelor legate de incalzirea globala.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: