Evenimentul Zilei > Politica > Orban, PREMIERUL din UMBRĂ al PNL. Vezi componența Guvernului său
Orban, PREMIERUL din UMBRĂ al PNL. Vezi componența Guvernului său

Orban, PREMIERUL din UMBRĂ al PNL. Vezi componența Guvernului său

Liberalii au oficializat, în ședința de luni a Biroului Executiv al partidului, formarea „guvernului din umbră”, care va monitoriza și taxa mișcările și deciziile coaliției de guvernare. Funcția de prim-ministru va aparține liderului PNL, Ludovic Orban, decizia fiind votată majoritar. EVZ vă prezintă lista miniștrilor din umbră furnizată de surse ale formațiunii.

Componența guvernului din umbră: 

Apărare – Ovidiu Raețchi, Administrație publică – președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, Buget și politici fiscale – Lucian Heiuș, Educație – Marilen Pirtea, Muncă – Mara Calista, Agricultură – Nini Săpunaru, Transporturi – Antonel Tănase, Comunicații – Pavel Popescu, Mediu – Lucia Varga, Fonduri Europene – Petru Luhan.

În urmă cu două săptămâni, liderul liberal Ludovic Orban a anunțat reactivarea Comisiilor de specialitate ale partidului.

„Am hotărât în cadrul Biroului Politic că PNL va fi în activitate pe toată perioada vacanței parlamentare. Am stabilit un calendar privind prezența în teritoriu a reprezentaților conducerii naționale, am stabilit un calendar de repunere în funcțiune a comisiilor de specialitate ale PNL, astfel încât ele să devină active pe perioada verii și până la sfârșitul verii să avem reactualizate toate programele sectoriale. Vom monitoriza cu maximă atenție tot ce se întâmplă în cadrul fiecărui minister, pentru că există în legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară niște domenii în care pot să facă exact cum au făcut cu Ordonanța 13, să ne trezim cu cine știe ce acte normative publicate în Monitorul Oficial fără niciun fel de dezbatere publică, acte normative care pot să genereze efecte catastrofale pentru economie”, declara Orban la începutul acestei luni.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: