Evenimentul Zilei > Politica > Orban dă lovitura după sărbători. Întâlniri la nivel înalt
Orban dă lovitura după sărbători. Întâlniri la nivel înalt

Orban dă lovitura după sărbători. Întâlniri la nivel înalt

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, va avea mai multe întrevederi la Bruxelles cu principalii lideri europeni, în perioada 7-9 ianuarie 2020.

Potrivit unui comunicat de presă, șeful Guvernului va întreprinde o vizită de lucru în capitala Uniunii Europene, în intervalul respectiv, la sediul instituțiilor europene, respectiv al NATO.

Programul deplasării include întrevederi cu președinții Consiliului European (domnul Charles Michel), al Comisiei Europene (doamna Ursula von der Leyen) și al Parlamentului European (domnul David Sassoli), dar și cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg.

În cursul zilei de astăzi, 29 decembrie, Ludovic Orban participă la manifestările organizate în judeţul Vâlcea în memoria marelui fruntaș iberal din perioada interbelică, Ion Gheorge Duca, asasinat de legionari, în 30 decembrie 1933, în gara Sinaia. Premierul a depus o coroană de flori la statuia lui Gheorghe Duca amplasată în municipiul Râmnicu Vâlcea și a participat la o slujbă de pomenire în memoria fruntașului liberal, la Horezu.

Ion Gheorghe Duca a fost membru al guvernelor liberale, începând din 1914 până la moartea sa, în 1933.