Evenimentul Zilei > Politica > Orban îi aplică o lovitură dură lui Ion Iliescu. L-a desființat!
Orban îi aplică o lovitură dură lui Ion Iliescu. L-a desființat!

Orban îi aplică o lovitură dură lui Ion Iliescu. L-a desființat!

În ultima ședință de Guvern din acest an, luni, premierul Ludovic Orban a aprobat introducerea pe ordinea de zi a  un proiect de ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției, condus de Ion Iliescu.

Solicitarea a fost făcută, la începutul ședinței de Guvern, de șeful SGG, Antonel Tănase.

„Domnule prim-ministru, vă rog să fiți de acord cu introducerea pe ordinea suplimentară cu un proiect de ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de primul președinte, de Ion Iliescu”, a spus secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Ludovic Orban nu a stat multe pe gânduri și a spus: „aprob”.

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a fost înființat în baza unei legi din 2004, ca instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică. Potrivit actului normativ, Institutul are ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor – în plan politic, economic şi social – ale Revoluţiei române din decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporană a ţării noastre.

În acest moment, Institul este condus de Ion Iliescu, ca președinte, Gelu Voican Voiculescu, director general, și Emilian Cutean, secretar general, scrie gds.ro.