Premierul Ludovic Orban a prezentat rezultatul negocierilor dintre PNL și USR-PLUS pentru stabilirea candidaților comuni pentru Primăria Generală a Municipiului București și primăriile de sector.

„După săptămâni de discuții, partenerii din USR-PLUS și cei din PNL am decis că împreună vom oferi un viitor mai bun pentru București și pentru fiecare bucureștean. Proiectul care ne-a unit este un proiect care trebuie să pună capăt modului lipsit de profesionalism, modului lipsit de interes și implicare față de interesul bucureșteanului, modului dezastruos în care a fost guvernat Bucureștiul”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a precizat că după câștigarea alegerilor de către Nicușor Dan și de candidații alianței formate de PNL și USR-PLUS, va înceta „bătaia de joc” la adresa bucureștenilor.

„Bucureștiul trebuie guvernat de oameni care iubesc Bucureștiul, de oameni capabili, de oameni cinstiți, de oameni dedicați servirii interesului public, de oameni care sunt capabili de a oferi cele mai bune soluții pentru servicii de calitate, pentru o viață mai bună în București. Astăzi am decis că vom prezenta candidați comuni pentru București”, a spus Ludovic Orban.

Premierul liberal a precizat că prezența sa alături de candidații PNL și USR-PLUS la Primăria generală și la primăriile de sector reprezintă o garanție a bunei credințe și a loialității care vor guverna această colaborare dintre formațiunile implicate.

În acest context, Ludovic Orban a precizat că Guvernul trebuie să susțină proiectele promovate de Primăria Generală și de primăriile de sector.

PNL și USR-PLUS au încheiat negocierile pentru stabilirea candidaților comuni la primăriile de sector și au decis să susțină candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Generală. USR PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL la 3, 5 şi 6.

Protocolul semnat de reprezentanții celor trei partide prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor vor susţine, pe baza principiului parităţii şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR-PLUS.