Evenimentul Zilei > Social > Ora 9.45. Mesaj important la toate posturile de radio din Europa
Ora 9.45. Mesaj important la toate posturile de radio din Europa

Ora 9.45. Mesaj important la toate posturile de radio din Europa

Ora României 9,45. Nu vei merge niciodată singur. Acesta e mesajul care se va auzi, într-un glas, la toate radiourile din România și din Europa.

Radio România Actualităţi, toate posturile Radio România şi toate radiourile publice din Europa se unesc la distanţă şi spun ”You’ll Never Walk Alone” (Nu vei merge niciodată singur), difuzând, la ora stabilită, 9.45, aceeași melodie, piesa  interpretată de Gerry and The Pacemakers.

Mesajul piesei este: ”Stai acasă”. Stai și ascultă radioul, pentru că doar împreună putem învinge pandemia. Radioul unește, nimeni nu e singur. Putem cânta și de la distanță.

Cunoscută ca imn al mai multor echipe de fotbal, piesa ”You’ll Never Walk Alone” a fost compusă în anul 1945 de Richard Rodgers pe un text de Oscar Hammerstein II. Ea a fost  inclusă inițial în repertoriul unei comedii muzicale americane care s-a jucat pe Broadway. În timp a fost interpretată de mai mulți artiști, cea mai populară versiune fiind cea înregistrată în anul 1963, interpretată de Gerry and The Pacemakers.

Anul trecut, zeci de mii de oameni au cântat melodia la unison după meciul Liverpool – FC Barcelona disputat în turul doi al semifinalei Ligii Campionilor. Dacă vă decideți să fredonați, iată și versurile:

”You’ll Never Walk Alone”

When you walk through a storm
Hold your head up high
And don’t be afraid of the dark

At the end of a storm
There’s a golden sky
And the sweet silver song of a lark

Walk on through the wind
Walk on through the rain
Though your dreams be tossed and blown

Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone

You’ll never walk alone

Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone

You’ll never walk alone