Evenimentul Zilei > Actualitate > Opt MIGRANŢI au folosit ACELAŞI PAŞAPORT ca cel al TERORISTULUI SINUCIGAŞ de la Paris
Opt MIGRANŢI au folosit ACELAŞI PAŞAPORT ca cel al TERORISTULUI SINUCIGAŞ de la Paris

Opt MIGRANŢI au folosit ACELAŞI PAŞAPORT ca cel al TERORISTULUI SINUCIGAŞ de la Paris

Uniunea Europeană a fost aspru criticată după ce s-a desoperit că cel puţin opt migranţi au călătorit în Europa folosind documente aproape identice cu cele aparţinând teristului sinucigaş de la Paris.

Jihadistul care s-a aruncat în aer pe una dintre străzile Parisului în timpul atacurilor de vineri seara unde au murit 129 de persoane a cerut azil în Grecia în urmă cu o lună, folosind un paşaport fals, cu numele Ahmad Almohammad, în care pretinde a avea origine siriană, scrie express.co.uk.

Autorităţile din Serbia au anunţat că au arestat un bărbat care deţinea un paşaport cu acelaşi nume şi aceeaşi dată a naşterii. Ba mai mult, alţi şase bărbaţi au intrat în Uniunea Europeană folosind acelaşi act.
Afirmaţiile şocante au stârnit temeri că extremiştii ISIS care plănuiesc atacuri mortale în toată Europa hoinăresc liberi oriunde în UE fără paşaport.

Peste 670.000 de solicitanţi de azil au ajuns în Grecia în acest an, fugind de atrocităţile din Siria şi Orientul Mijlociu, sporind temea că printre aceştia s-au infiltrat şi terorişti ai Statului Islamic

Amprentele militantului care a încercat să atace Stade de France se potrivesc cu cele ale unui migrant care a trecut prin Grecia în luna octombrie.

Autoritățile au confirmat că titularul aceluiaşi paşaport a trecut printr-o tabără de refugiați situată la graniţa dintre Serbia şi Macedonia.

Falsificatorii de documente furnizează paşapoarte siriane, cărţi de identitate şi certificate de naştere false pentru 165 de lire. 

Autorităţile franceze sunt de părere că paşaportul găsit lângă unul dintre atacatorii de la Paris a aparţinut unui soldat sirian ucis cu câteva luni în urmă.

Pașaportul sirian găsit lângă rămășițele teroristului sinucigaș de la Stade de France îi intrigă pe anchetatorii francezi din mai multe motive.

„Cel mai suspect lucru este faptul că acel pașaport se afla acolo”, a spus o sursă din rândul oficialilor francezi.
„Nu era pe corpul teroristului sau pe ceea ce rămăsese din el. Se afla lângă el, ca și cum trebuia neapărat să fie descoperit”. 

Posesorul pașaportului, pe nume Ahmed Almuhamed, avea 25 de ani. Un bărbat cu acest nume a intrat în UE cu un pașaport sirian, alături de alți 69 de refugiați, după ce o barcă s-a scufundat în largul insulei grecești Leros, în 3 octombrie.