Opt beneficii ale cepei

Opt beneficii ale cepei

Ceapa oferă un gust minunat unei game largi de mâncăruri, dar pe lângă aceasta este şi alimentul care reprezintă un adevărat aliat împotriva bolilor.

 Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care aceasta ţi le oferă:

1 Fitochimicalele din ceapă îmbunătăţesc funcţionarea Vitaminei C în corp, acest lucru ajutând la întărirea imunităţii.

2 De asemenea, ceapa conţi și crom, care ajută la reglarea zahărului în sânge.

3 Are proprietăţi în reducerea inflamaţiilor şi vindecarea infecţiilor.

4 Consumul de ceapă crudă ajută la producerea de colesterol benefic pentru organism, pentru că îţi menţine inima sănătoasă.

5 Ceapa are un compus puternic, numit qurecitină, care are un rol semnficativ în prevenirea cancerului.

6 În cazul înţepăturilor de albine, sucul de la o ceapă, aplicat în zona inflamată de muşcătură, înlătură senzaţia de durere şi de arsură.

7 Consumul de ceapă are beneficii pentru stomac, reducând riscul dezvoltării ulcerului.

8 Tulpinile de ceapă verde sunt bogate în vitamina A, de aceea sunt recomandate pentru a fi consumate frecvent.

Ceapă murată

Ingrediente 2 cepe mari, 250 ml apă, 250 ml oțet de vin, 2 linguri zahăr, 1 lingură de sare, boabe de piper, 1 ardei iute.

Preparare După ce se curăță, ceapa se taie rondele. Acestea se pun într-un borcan, împreună cu ardeiul iute tăiat mărunt și câteva boabe de piper. Din apă, oțet,sare și zahăr se prepară un lichid care se toarnă peste ceapă. Se închide borcanul ermetic, apoi se păstrează la loc răcoros două-trei zile. Se poate folosi la sandwich- uri sau ca garnitură, la felul doi.

Ne puteți urmări și pe Google News