OPRESCU, REFUZAT ŞI DE TRIBUNAL

OPRESCU, REFUZAT ŞI DE TRIBUNAL

Tribunalul Bucureşti a respins în această după-amiază contestaţia formulată de Sorin Oprescu împotriva hotărârii Biroului Electoral Municipal, care nu i-a acceptat candidatura ca independent la Primăria Bucureşti. Unul dintre avocaţii lui Oprescu, George Iorgovan, a declarat că Sorin Oprescu va ataca cu recurs,la Curtea de Apel, decizia Tribunalului Bucureşti.

Un alt reprezentant al doctorului Sorin Oprescu, Eugen Vasiliu, a susţinut în faţa instanţei că hotărârea Biroului Electoral Municipal (BEM) pe care o contestă este incomplet motivată şi că a aflat din presă despre motivele pentru care Biroul Electoral a respins candidatura acestuia, ceea ce atrage nulitatea hotărârii respective.

Potrivit lui Vasiliu, faptul că unele liste nu cuprind adresa completă a semnatarului nu reprezintă un motiv de respingere a candidaturii, atât timp cât acele persoane care au semnat şi-au trecut codul numeric personal pe listele de adeziuni, iar în opinia avocatului, codul numeric personal reprezintă "modul de identificare absolut al persoanelor".

Avocatul Vasiliu a mai adus în discuţie o hotărâre a Biroului Electoral Central din 22 aprilie prin care s-ar fi stabilit că pentru validarea unui candidat independent ar fi nevoie de "aproximativ 36.000 de semnături", iar Oprescu avea peste 35.000 de semnături. George Iorgovan, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat că în luarea deciziei de azi ar putea avea o oarecare greutate şi faptul că membrii BEC sunt toţi judecători în cadrul Tribunalului Bucureşti. Senatorul Sorin Oprescu a depus, în această dimineaţă, la Tribunalul Bucureşti, constestaţia la decizia de miercuri a Biroului Electoral Municipal, prin care i-a fost respinsă candidatura la Primăria Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Candidatura independentă a lui Sorin Oprescu a fost respinsă ieri de BEM, deoarece din numărul total de semnături strânse pentru susţinerea senatorului au fost contestate valide doar 35.438, în condiţiile în care acesta avea nevoie de 35.803 de susţinători.

Potrivit preşedintelui BEM, Constantin Marinescu, din numărul total de 40.420 de semnături depuse de candidatul independent Sorin Oprescu, doar 35.438 au fost validate, restul conţinând date insuficiente sau greşite. 365 de semnături i-au lipsit aşadar lui Oprescu.  CITIŢI ŞI PATIMILE LUI OPRESCU.