Oprescu, nemulţumit de Basarab

Oprescu, nemulţumit de Basarab

În cadrul inspecţiei efectuate la Pasajul Basarab, primarul general al Capitalei s-a arătat nemulţumit de ritmul cu care se desfăşoară lucrările, informează Mediafax.

Potrivit primarului general, trebuie găsite căile legale de finalizare a lucrărilor de la Pasajul Basarab care privesc exproprierile, traficul, precum şi instalarea dar şi devierea reţelelor de utilităţi.

Însoţit de reprezentanţii firmelor implicate în construcţia pasajului, Sorin Oprescu a constatat că exproprierile, devierea traficului precum şi mutarea reţelelor de utilităţi sunt principalele probleme ale şantierului.

Edilul şef al Capitalei a mai arătat că problema exproprierilor va fi rezolvată de Primăria Capitalei şi a precizat că îşi va respecta "obligaţiile de finanţator" al tuturor lucrărilor de construire a pasajului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probleme au ridicat şi mutarea unor cabluri electrice pentru continuarea construcţiei, şantierul aflându-se în imediata apropiere a unei termocentrale şi a numeroase cabluri.

Reprezentanţii Primăriei au arăta că, în şedinţa de mâine a Comisiei de Circulaţie din Primăria Municipiului Bucureşti, se vor discuta soluţii pentru devierea circulaţiei, astfel încât lucrările la pasaj să poată continua în grafic, iar bucureştenii să fie cât mai puţin afectaţi de restricţiile impuse în trafic.

În timpul inspecţiei primarului general câţiva bucureşteni din zonă s-au plâns că, din cauza şantierului, au fost debranşaţi de la utilităţi, Oprescu promiţând că se va ocupa de problemele acestora după finalizarea controlului.

Lucrările la pasajul Basarab au început în noiembrie 2006 şi, potrivit fostului primar general, Adriean Videanu, sunt programate să se încheie în februarie 2009.

Podul Basarab va prelua în jur de 5.000 de vehicule pe oră, fiind astfel descongestionate zonele Calea Griviţei - Titulescu, Dinicu Golescu - Şoseaua Orhideelor, Calea Plevnei - Şoseaua Orhideelor - Calea Giuleşti şi Splaiul Independeţei - Şoseaua Grozăveşti.

Pasajul va avea o lungime de 1,9 kilometri, o lăţime maximă de 44,5 metri în zona staţiei de deasupra gării Basarab şi o lăţime de 25,5 metri pe restul pasajului.            

(17:20)