„Oppenheimer”, la un pas de Oscar: Un film înspăimântător de important

„Oppenheimer”, la un pas de Oscar: Un film înspăimântător de important Oscar 2024. Sursa foto. https://www.facebook.com/photo.php?

„Oppenheimer” și The Bear  au fost marii câștigători la a 30-a ediție a premiilor Screen Actors Guild (SAG) de sâmbătă, 24 februarie, care au fost transmise în direct pe Netflix, o premieră pentru platformă.

Filmul Oppenheimer a câştigat, sâmbătă, cel mai râvnit premiu la gala Screen Actors Guild Awards (SAG). Este un premiu considerat ca un pas spre Oscar. Anul acesta, Screen Actors Guild Awards au fost difuzate pentru prima dată pe Netflix.

Filmul „Oppenheimer” are şanse mari la Oscar

Filmul „Oppenheimer” al lui Christopher Nolan, care a obţinut deja premii importante la Globurile de Aur, Critics Choice Awards, DGA Awards şi la premiile britanice BAFTA, era marele favorit pentru a câştiga cel mai prestigios premiu al SAG: „Cea mai bună distribuţie”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „WINNER SAG AWARDS OUTSTANDING PERFORMANCE BY A MALE ACTOR IN A LEADING ROLE CILLIAN MURPHY OPPENHEIMER”Sursa foto: Facebook- Oppenheimer

Ne puteți urmări și pe Google News

„Oppenheimer”, drama epică despre părintele bombei atomice, a câştigat şi premiul „cel mai bun actor” pentru Cillian Murphy. Acesta îl interpretează pe regele oamenilor de ştiinţă. Iar „cel mai bun actor în rol secundar” l-a primit Robert Downey Jr, care îl interpretează pe rivalul său acerb.

„Vă mulţumesc pentru că m-aţi invitat să joc un rol real în realizarea acestui film înspăimântător de important”, a declarat actorul Kenneth Branagh, în numele echipei Oppenheimer.

Actorul a reamintit, de asemenea, că echipa de filmare a părăsit premiera londoneză a filmului la jumătatea lunii iulie, în semn de solidaritate cu mişcarea, care urma să intre în grevă:

„Am plecat de pe covorul roşu şi nu am văzut filmul în acea seară. Am luat cu plăcere drumul solidarităţii cu voi”.

Lily Gladstone a câştigat la categoria „cea mai bună actriţă”

Mulţi dintre actorii care votează la SAG Awards fac parte din cel mai mare bloc de votanţi pentru premiile Oscar, programate la 10 martie. În cursa pentru cel mai râvnit premiu, „Oppenheimer” a spulberat concurenţa cu „Barbie”, „Killers of the Flower Moon”, „American Fiction” şi „The Color Purple”.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi textSursa foto: Facebook- Oppenheimer

La categoria „cea mai bună actriţă”, actriţa Lily Gladstone („Killers of the Flower Moon”') a câştigat, devansând-o pe principala sa rivală, Emma Stone („Poor Things”).

Da'Vine Joy Randolph a câştigat premiul pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru „Winter Break”, după ce a obţinut acelaşi premiu la BAFTA.

Barbra Streisand a primit premiul pentru întreaga carieră.

La categoria seriale TV, „The Bear” a câştigat premiul pentru „cea mai bună distribuţie într-un serial de comedie”, iar „Succession” a câştigat premiul pentru „cea mai bună distribuţie într-un serial dramatic”.

Pedro Pascal a câştigat premiul pentru „cel mai bun actor într-un serial dramatic” pentru „The Last of Us”. Elizabeth Debicki a câştigat premiul pentru „cea mai bună actriţă” pentru interpretarea prinţesei Diana în „The Crown”. Sindicatul SAG-AFTRA reprezintă aproximativ 120.000 de membri, printre care multe vedete de la Hollywood, scrie screendaily.com.