Evenimentul Zilei > Politica > Ultima ŞANSĂ a OPOZIŢIEI. Moţiunea va fi citită astăzi în PARLAMENT
Ultima ŞANSĂ a OPOZIŢIEI. Moţiunea va fi citită astăzi în PARLAMENT

Ultima ŞANSĂ a OPOZIŢIEI. Moţiunea va fi citită astăzi în PARLAMENT

Moţiunea de cenzură a opoziţiei „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, va fi citită, astăzi, în Parlament, urmând să fie dezbătută şi votată joi. Documentul a fost iniţiat şi semnat de 163 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi neafiliaţi de la Pro România.

Pentru ca guvernul Dăncilă să fie demis este însă nevoie de 233 de voturi. Iniţiatorii susţin că actualul executiv nu este capabil să guverneze, iar remanierile succesive au demonstrat că actuala coaliţie nu are oameni pregătiţi. PNL, USR şi PMP atrag atenţia că în timpul guvernării PSD – ALDE, inflaţia a ajuns la 5%, nivelul de trai a scăzut, iar tinerii pleacă în număr mare din ţară.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut un apel către parlamentari să voteze această moţiune de cenzură.

„Nu avem la dispoziţie decât argumente: bunul simţ, prezentarea realităţilor, apelul la dragostea faţă de ţară, apelul la responsabilitate faţă de cetăţeanul care i-a trimis în Parlament”, a declarat Ludovic Orban.

Viorica Dăncilă a declarat că nu are nicio emoţie cu privire la moţiunea de cenzură, pentru că are încredere în susţinerea coaliţiei majoritare.

„Depunerea moţiunii este un act de care opoziţia poate să uzeze, este dreptul lor, este un drept legitim şi asta şi fac. Dar să nu uităm că această moţiune se depune cu două săptămâni înainte de preluarea preşedinţiei, ceea ce dă un semnal, care nu cred că ne face bine”, a spus Dăncilă.

Opoziţia a anunţat va negocia susţinerea moţiunii până în ziua votului şi aşteaptă ca şi UDMR să se alăture acestui demers. Kelemen Hunor a declarat că guvernul are susţinere în Parlament, iar coaliţia are majoritate şi fără voturile UDMR, transmite rador.ro.