Evenimentul Zilei > Economie > OPERAŢIUNEA “Venus” s-a încheiat. Ce amenzi au aplicat inspectorii ANTIFRAUDĂ florăriilor şi saloanelor de înfrumuseţare
OPERAŢIUNEA “Venus” s-a încheiat. Ce amenzi au aplicat inspectorii ANTIFRAUDĂ florăriilor şi saloanelor de înfrumuseţare

OPERAŢIUNEA “Venus” s-a încheiat. Ce amenzi au aplicat inspectorii ANTIFRAUDĂ florăriilor şi saloanelor de înfrumuseţare

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat activitatea comercială a 1.871 de operatori economici şi au aplicat amenzi în valoare totală de 7,64 milioane lei, în cadrul operațiunii ”Venus”, care abia s-a încheiat.

Controalele au fost realizate în timpul operațiunii "Venus", care s-a desfășurat la nivel național în perioada 26 februarie – 13 martie 2016.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sancționarea cărora au stabilit obligații fiscale totale în valoare de 8,10 milioane de lei. 

“Inspectorii antifraudă fiscală au monitorizat volumul crescut al activității comerciale specifice perioadei 1 – 8 martie și au verificat activitatea comercială a 840 de firme specializate în comerțul cu flori și plante ornamentale, a 451 de firme prestatoare de servicii de înfrumusețare și a 563 de restaurante, cluburi și baruri”, se arată în comunicat.

Amenzile dispuse sunt în valoare totală de 7,64 milioane de lei, iar confiscările de bunuri și numerar s-au ridicat la 453.056 lei. Totodată, s-a decis suspendarea activității a 24 de puncte de lucru.

Potrivit ANAF, acțiunile de control inopinat ale inspectorilor Direcției generale antifraudă fiscală vor continua în zone comerciale cu risc fiscal ridicat și grad redus de conformare fiscală atât în scopul descoperirii și recuperării prejudiciilor cauzate bugetului de stat, cât și în scopul verificării modului de respectare a obligației legale de fiscalizare a tuturor veniturilor prin intermediul casei de marcat.