Opera Națională București a pregătit noi surprize. O conferință inedită va avea loc în aprilie

Opera Națională București a pregătit noi surprize. O conferință inedită va avea loc în aprilie

Opera Națională București a pregătit noi conferințe inedite, iar invitații speciali vor fi compozitorul Dan Dediu și muzicologul Valentina Sandu-Dediu. Ei vor răspunde la toate întrebările pasionaților de muzică clasică.

Conferințele Operei Naționale București continuă în luna aprilie cu o ediție specială. Pe 18 aprilie, de la orele 18:30, compozitorul Dan Dediu și muzicologul Valentina Sandu-Dediu vor răspunde tuturor întrebărilor la conferința „De la teatru la operă”.

Cum ajunge „Otello” ca, din faimoasa piesă a lui Shakespeare, să devină la fel de celebra operă a lui Verdi? Ce înseamnă să convertești un monolog cutremurător dintr-o piesă de teatru într-o arie de operă la fel de răscolitoare? Cum este posibil să exprimi prin muzică sarcasmul, umorul caustic și ironia? Ce se întâmplă atunci când un compozitor încearcă să redea cu mijloacele de expresie ale muzicii emoțiile pe care le transmit dramaturgii și actorii? Cum se naște o operă din conlucrarea compozitorului cu libretistul și soliștii? Care sunt acele lucruri pe care doar genul muzical al operei le poate face?

Surprizele din luna aprilie ale Operei Naționale București

Cei doi invitați speciali vor arăta că miza este mai mare decât modul în care genul dramatic se transformă într-un gen muzical. După explicațiile lui Dan Dediu și ale Valentinei Sandu-Dediu, organizatorul și moderatorul conferințelor Operei, Daniel Nica, filosof, lector universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București) își va face simțită prezența. La acest eveniment vor fi și momente muzicale, interpretate la pian la patru mâini chiar de către invitații acestei ediții. Și dirijorul Daniel Jinga, Directorul General al Operei Naționale București, va încânta publicul cu talentul său.

Sursă ONB

Evenimentul va fi transmis în direct pe TVR Cultural. Biletele se găsesc pe site-ul Operei: https://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete.

Amintim și că spectacolul „Fantoma de la Operă” va avea premiera pe 31 martie. Dirijorul Daniel Jinga, managerul instituției, a explicat și de ce și-a dorit ca acest musical să fie la Opera Națională București. „Musicalul este un gen muzical care câştigă din ce în ce mai mult teren în România, care apropie publicul larg de cultura adevărată. Opera trebuie să fie aproape de oameni, trebuie să fie aproape de public şi trebuie să atragă publicul prin orice tip de evenimente pe care le organizează, inclusiv prin evenimente conexe”, explică Daniel Jinga.

Ne puteți urmări și pe Google News