Precizăm că trezorierul Mircea Drăghici este fericitul posesor al unei averi de-a dreptul colosale: peste 1,8 milioane de lei, la care se adaugă numeroase acareturi, terenuri și nu mai puțin de trei Mercedesuri de fițe, a căror valoare se ridică la aproximativ 200.000 de euro! Toate se află în proprietatea cuplului Mircea și Georgiana Drăghici.

Potrivit dezvăluirilor presei centrale, consoarta vistiernicului Drăghici – am numit-o pe Georgiana Drăghici – conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D, bolid pentru care PSD a plătit 324.799 lei. Autoturismul de lux a fost achiziționat în data de 10 iulie 2017. Vistiernicul Mircea Drăghici are la dispoziție celelalte două mașini Mercedes achiziționate tot cu „ajutorul” fondurilor PSD. Modelul V Class a fost cumpărată din banii partidului pe 16 mai 2017 și a costat nu mai puțin de 262.992 lei.

 

Cronica unei inginerii financiare

„Cadourile” nu se opresc însă aici: de-a dreptul halucinant este că Georgiana Drăghici a mai încasat și peste 1,8 milioane de lei de la PSD, cheltuieli de publicitate, în contul unei televiziuni piteștene pe care o deține. Manevra s-a parafat chiar prin intermediul soțului, trezorier al partidului de guvernământ, care a avut grijă să aranjeze niște contracte cu adresă. Astfel, Drăghici ar fi direcționat către televiziunea pe care soția sa a deținut-o până anul acesta peste 1,8 milioane lei, cu titlu de publicitate. Potrivit dezvăluirilor, Firma Absolut Top Media & More avea o cifră de afaceri netă de 211.257 lei și pierderi de 140.456 lei în anul 2015. În 2017, cifra de afaceri netă a crescut de peste trei ori, la peste 1,25 milioane lei și a avut un profit de 239.248 lei. Aproape toți banii din 2017 ar fi încasați chiar de la PSD.

 

Progres cu viteza luminii

Cel puțin dubios este modul în care averea familiei Drăghici crește semnificativ, de la o lună la alta. Recent, Mircea Drăghici a completat o declarație de avere în care declară că a cumpărat pe numele fiicelor sale un teren de 586 mp în Pitești, un teren de 17.466 mp în comuna Oarja, din Argeș, plus alte trei terenuri în Curtea de Argeș. Conform aceluiași document, la toate acestea se adaugă o casă cu amprentă de 166 mp pe numele ficelor sale, în Pitești, plus o casă de vacanță cu o amprentă de 112 mp, situată în Curtea de Argeș. Interesant este și că Drăghici mai declară un Mercedes, fabricat în 2016.

Președintele PSD i-a luat apărarea, marți, lui Mircea Drăghici, susținând că acesta l-a avertizat că „vor apărea aceste chestiuni în presă” și că nu ar fi adevărate. „Eu am vorbit cu domnul Mircea Drăghici zilele trecute, pentru că de zilele trecute mi-a spus – şi nu numai mie – că, mă rog, a auzit că vor apărea aceste chestiuni în presă. El mi-a zis şi mi-a şi arătat că acele lucruri nu sunt adevărate, dar bineînţeles că se pare că nu a contat”, a spus Liviu Dragnea. Întrebat cum comentează faptul că, în urma modificării legii, partidele politice beneficiază de o finanţare sporită, șeful PSD a replicat că schimbările au fost făcute pentru ca formaţiunile politice să nu mai fie obligate „să umble după bani prin piaţă”.

„Înainte să se modifice legea finanţării partidelor, toată lumea ţipa că trebuie schimbată legea finanţării partidelor politice, şi din interior, şi din exterior. S-a schimbat în aşa fel încât să nu mai existe tentaţia ca un partid politic să umble după bani prin piaţă. Vrând-nevrând, trebuie să alergi după bani, să faci tot felul de lucruri care sunt la limita legii ca să ai bani de campanie. S-a stabilit prin lege că aceşti bani vin din cotizaţii, cât pot veni, şi de la stat, cum veneau şi înainte, dar într-o proporţie mai mare”, a spus el.

 

Șeful PSD Online

La începutul lunii septembrie, Mircea Drăghici a anunțat că a fost numit de CEx în funcția de coordonator al comunicării online a partidului și că printre prioritățile sale se numără o „reacție rapidă pentru a demonta imediat fake-news-urile”. Îmi propun să fim mult mai activi în comunicarea online, să avem reacție rapidă pentru a demonta imediat fake-news-urile și numeroasele manipulări pe care le vedem pe rețelele de socializare și, în general, să ieșim din defensivă și să promovăm activ acțiunile partidului și ale guvernării”, a scris Drăghici, pe Facebook. Vă amintim că până în 2014 funcția de președinte PSD Online a fost ocupată de fostul deputat Sebastian Ghiță.

 

Achitat într-un dosar DNA

Curtea Supremă l-a achitat, în luna iunie a acestui an, pe Mircea Drăghici întrun dosar instrumentat de DNA, în care era acuzat, alături de fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, de abuz în serviciu. DNA ceruse pedepse de câte şapte ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată 38 de primari și viceprimari din Argeș. Și ei au fost achitați.

 

Te-ar putea interesa și: