Evenimentul Zilei > Politica > Omul lui Dragnea explodează! Ce spune despre „execuția” lui Meleșcanu
Omul lui Dragnea explodează! Ce spune despre „execuția” lui Meleșcanu

Omul lui Dragnea explodează! Ce spune despre „execuția” lui Meleșcanu

Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD susține că Meleșcanu a fost „executat” pentru că nu a vrut să se înscrie în partidul condus de premierul Ludovic Orban.

Ba mai mult, Șefănescu mai susține că după „execuție”, PNL urmează să numească un om de bază la șefia Senatului.

„De ce l-au executat pe Melescanu? Pentru cā nu a cedat presiunilor si a refuzat sā se inscrie in PNL-ul lui Mandolina. Iar acum, dupā executie, urmeazā ca ei sā-si numeascā un om de bazā. O fatā cuminticā si ascultātoare, dacā se poate. Si iar incepe iuresul…”, scrie Codrin Ștefănescu, pe Facebook.

Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, că este neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Potrivit unui comunicat al CCR, transmis miercuri, Plenul Curţii Constituţionale s-a pronunţat asupra sesizării de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Senatului 36/ 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea şi a constatat că Hotărârea Senatului nr. 36/2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului este neconstituţională”, se precizează în minuta deciziei.

Sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor hotărârii pentru alegerea preşedintelui Senatului, formulată de 33 de senatori, a fost luată prima dată în discuţie în şedinţa din data de 16 octombrie 2019.

Pe 10 septembrie 2019, Teodor Meleşcanu, de la ALDE, a fost ales, în plen, preşedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, Alina Gorghiu, de la PNL, obţinând 59 de voturi.

În data de 11 septembrie 2019, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din Opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleşcanu a fost ales la conducerea Senatului, având şi susţinerea social-democraţilor la acel moment.