Omul care a declanșat scânteia în scandalul Florin Cîțu - Vlad Voiculescu se apără. „Nu am făcut plângere”

Omul care a declanșat scânteia în scandalul Florin Cîțu - Vlad Voiculescu se apără. „Nu am făcut plângere”

Controlul impus de premierul Florin Cîțu la ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu a dat naștere scandalului.

Este război între premierul Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Prim-ministrul vrea să verifice modalitatea în care au fost făcute publice documente legate de campania de vaccinare și de testare. Pentru a se lămuri dacă a existat un cadru legal, Cîțu a trimis Corpul de Control la minister.

Contre între Florin Cîțu și Vlad Voiculescu. Valeriu Gheorghiță a venit cu explicații

Lămuriri la această problemă a adus Valeriu Gheorghiță, omul care coordonează campania de vaccinare din România. El a spus că nu a făcut o plângere către premier. Ci a fost vorba doar despre o informare.

„Nu am făcut plângere, am făcut o informare la solicitarea premierului, legată de datele privitoare la vaccinare, modalitatea prin care sunt puse în mediul online şi ce informaţii sunt prezentate. Datele trebuie validate, pot fi erori.” A explicat Valeriu Gheorghiță.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aceste erori se corectează cu o întârziere de cel puţin 24 de ore”

El a mai anunțat că toate datele care sunt publicate trebuie să fie validate. După ce se corectează eventuale erori care pot să apară în centrele de vaccinare. În caz contrar, a atras atenția Gheorghiță, există riscul să apară interpretări eronate.

„Toate aceste informaţii, în opinia noastră şi a specialiștilor, necesită a fi validate înainte de a fi puse în mediul online, pentru că pot să fie erori de selectare în centrele de vaccinare. Aceste erori se corectează cu o întârziere de cel puţin 24 de ore şi (..) pot să genereze o serie de interpretări eronate pe baza unor date care sunt nevalidate.”

Replica dată de Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a reacționat după ce a aflat de controlul impus de premier. „Există date publice. Toate datele care ţin de cheltuirea banului public ar trebui să fie transparente, făcute publice. Dacă există un motiv ca anumite date să nu fie făcute publice atunci acea autoritate care consideră acest lucru poate să se exprime public. Nu există date secrete. Tot ceea ce înseamnă munca administraţiei publice, respectiv ban public cheltuit ar trebui să fie date publice, transparente.” A spus ministrul.