Numărul mare al bolii ce poate fi prevenite, dar care poate ucide un copil sau îl poate lăsa orb, surt și cu afecțiuni la nivelul creierului, a fost înregistrat în toate regiunile, arată agenția Națiunilor Unite, apelând la o mai mare acoperire a vaccinării.

Epidemia a lovit recet Republica Democrată Congo, Etiopia, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Madagascar, Myanmar, Filipine, Sudan, Thailanda și Ucraina, „provocând multe decese, în special în rândul copiilor de vârstă mică”, se arată în concluzia OMS.

Organizația nu a făcut publice cifrele deceselor, dar a remarcat că estimează că doar unul din 10 cazuri este raportat global.

„În ultimele luni, în țările cu acoperire generală mare a vaccinării, inclusiv în Statele Unite ale Americii, precum și în Israel, Thailanda și Tunisia, s-au înregistrat creșteri ale numărului de cazuri, deoarece boala s-a răspândit rapid printre grupurile de persoane nevaccinate”, arată Organizația, conform Euronews.

În Statele Unite, numărul de cazuri confirmate de pojar a crescut anul acesta cu 20%, fiind cel de-al doilea cea mai gravă epidemie din aproape două decenii.

 

Te-ar putea interesa și: