Oraşul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus, a declarat luni un oficial cu rang înalt din structura Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, care a anunţat demararea unor studii ample pentru depistarea speciilor de animale care au transmis virusul SARS-CoV-2 la oameni, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

„Faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din OMS, într-o conferinţă de presă organizată în format virtual la Geneva.

Cine face cercetările: doar chinezi și oameni ai OMS

OMS şi China vor alcătui împreună o echipă internaţională de experţi care se vor deplasa la Wuhan pentru a identifica lanţul de infecţii, începând de la primele cazuri de COVID-19 care au apărut în acest oraş la sfârşitul anului trecut, după ce epidemia a fost detectată de sistemul local de supraveghere a cazurilor de pneumonie.


Război total! Liderul SUA, declarații fără perdea. „Sunt o marionetă a Chinei”

Scandal mondial! Apar vinovații? BND: „Șeful OMS a ascuns informații, la cererea Chinei”

China sabotează SUA și Occidentul în încerarea de a obține vaccin anti SARS-CoV-2!


Deşi cercetătorii chinezi au realizat deja studii asupra cazurilor iniţiale şi a pieţei de produse marine din Wuhan pentru a găsi sursa de infectare de origine animală, „există anumite goluri în peisajul epidemiologic”, a precizat Mike Ryan.

„Este nevoie de un studiu epidemiologic retrospectiv şi mult mai amplu” pentru a cerceta legăturile dintre primele cazuri de COVID-19 la oameni, a adăugat acelaşi director de la OMS.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, fost ministru într-un guvern de extrema stângă din Etiopia, a anunţat la sfârşitul lunii iunie că o mică echipă de la OMS se va deplasa în China pentru a pregăti viitorul studiu.


Centrul de Sănătate Globală: „China și OMS poartă o mare vină în evoluția pandemiei”

Este oficial: SUA au ieşit din OMS. Ce se află în spatele acestei mişcări

Efectul Trump. Anchetă la OMS! „Trebuie să-și dovedească independența față de China”


A fost nevoie de o lună până când experţii OMS şi omologii lor chinezi au trasat liniile directoare ale acestui plan de lucru.

Vineri, experţii dintr-un grup internaţional care consiliază OMS în domeniul pandemiei de COVID-19 au anunţat că agenţia pentru sănătate din cadrul ONU ar trebui să accelereze cercetările ce vizează descoperirea sursei de origine animală aflate la baza apariţiei noului coronavirus.


Șeful OMS vrea o „conducere globală”! „Cea mai mare amenințare nu e virusul în sine”

Laboratorul din Wuhan se apără. Nici țânțarii nu intră neautorizați

În plină pandemie de COVID 19, OMS face comitete și comiții de evaluare