Evenimentul Zilei > Actualitate > OMS, pe cale să exonereze China comunistă de responsabilitatea pentru pandemie
OMS, pe cale să exonereze China comunistă de responsabilitatea pentru pandemie

OMS, pe cale să exonereze China comunistă de responsabilitatea pentru pandemie

Organizația Mondială a Sănătății pare decisă să facă tot ce-i stă în puteri pentru a „spăla” dictatura comunistă de la Beijing de responsabilitatea pentru pandemia de coronavirus, confirmând astfel acuzațiile venite mai ales din partea SUA că au devenit o „marionetă a Chinei”.

Oraşul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus, a declarat luni un oficial cu rang înalt din structura Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, care a anunţat demararea unor studii ample pentru depistarea speciilor de animale care au transmis virusul SARS-CoV-2 la oameni, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

„Faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din OMS, într-o conferinţă de presă organizată în format virtual la Geneva.

Cine face cercetările: doar chinezi și oameni ai OMS

OMS şi China vor alcătui împreună o echipă internaţională de experţi care se vor deplasa la Wuhan pentru a identifica lanţul de infecţii, începând de la primele cazuri de COVID-19 care au apărut în acest oraş la sfârşitul anului trecut, după ce epidemia a fost detectată de sistemul local de supraveghere a cazurilor de pneumonie.


Război total! Liderul SUA, declarații fără perdea. „Sunt o marionetă a Chinei”

Scandal mondial! Apar vinovații? BND: „Șeful OMS a ascuns informații, la cererea Chinei”

China sabotează SUA și Occidentul în încerarea de a obține vaccin anti SARS-CoV-2!


Deşi cercetătorii chinezi au realizat deja studii asupra cazurilor iniţiale şi a pieţei de produse marine din Wuhan pentru a găsi sursa de infectare de origine animală, „există anumite goluri în peisajul epidemiologic”, a precizat Mike Ryan.

„Este nevoie de un studiu epidemiologic retrospectiv şi mult mai amplu” pentru a cerceta legăturile dintre primele cazuri de COVID-19 la oameni, a adăugat acelaşi director de la OMS.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, fost ministru într-un guvern de extrema stângă din Etiopia, a anunţat la sfârşitul lunii iunie că o mică echipă de la OMS se va deplasa în China pentru a pregăti viitorul studiu.


Centrul de Sănătate Globală: „China și OMS poartă o mare vină în evoluția pandemiei”

Este oficial: SUA au ieşit din OMS. Ce se află în spatele acestei mişcări

Efectul Trump. Anchetă la OMS! „Trebuie să-și dovedească independența față de China”


A fost nevoie de o lună până când experţii OMS şi omologii lor chinezi au trasat liniile directoare ale acestui plan de lucru.

Vineri, experţii dintr-un grup internaţional care consiliază OMS în domeniul pandemiei de COVID-19 au anunţat că agenţia pentru sănătate din cadrul ONU ar trebui să accelereze cercetările ce vizează descoperirea sursei de origine animală aflate la baza apariţiei noului coronavirus.


Șeful OMS vrea o „conducere globală”! „Cea mai mare amenințare nu e virusul în sine”

Laboratorul din Wuhan se apără. Nici țânțarii nu intră neautorizați

În plină pandemie de COVID 19, OMS face comitete și comiții de evaluare