Evenimentul Zilei > Monden > Omagiu EMOŢIONANT adus lui Prince, regele ploii
Omagiu EMOŢIONANT adus lui Prince, regele ploii

Omagiu EMOŢIONANT adus lui Prince, regele ploii

Decesul lui Prince a luat prin surprindere lumea showbiz-ului internaţional, multe dintre vedete refuzând să creadă că superstarul care a revoluţionat industria muzicală a dispărut. Fanii sunt devastaţi, acceptând cu greu faptul că legenda pop nu va mai anima sălile de spectacole cu interpretările sale.

Ca omagiu adus artistului care s-a stins brutal din viață la 21 aprilie, lanţul de cinematografe AMC și Carmike Cinemas au programat între sâmbătă și joi în peste 150 de săli de cinema din SUA filmul "Purple Rain", cu regretatul Prince în rolul principal, scrie Agerpres.

Lungmetrajul a fost realizat de Albert Magnoli și lansat pe piață în 1984 este programat să ruleze pe ecranele din sălile de cinema ale marilor oraşe americane şi mai ales în cele  9 cinematografe din Minneapolis, oraşul natal al lui Prince. 

Acţiunea filmului urmăreşte un tânăr muzician, chinuit de o situație abuzivă la domiciliu care trebuie să se confrunte cu un cântăreț rival, o poveste de dragoste înfloritoare și dezmembrarea propriei trupe pe măsură ce cariera sa de artist solo începe să se contureze. „Purple Rain” a primit, în 1984, un Oscar, un Grammy şi un premiu Brit.