"Frica lui Ion Iliescu faţă de Tratatul de Guvernanţă Fiscală pe care ţara noastră s-a angajat să-l semneze pentru a garanta dezvoltarea economică, şi asupra căruia România este obligată să se pronunţe în două săptămâni, l-a făcut pe acesta să-i acuze pe preşedintele Băsescu şi pe liderii coaliţiei majoritare de «prea multă grabă». Uniunea Europeană nu a intrat în grevă. Se pregăteşte pentru semnarea Tratatului care doreşte să salveze ţările de criza economică. Liderii USL sunt în grevă. Ei aşteaptă vacanţa de vară", scrie Oltean într-un comunicat.
Oltean afirmă că "oferta personajului politic Ion Iliescu pentru prezentul şi viitorul românilor este simplă, dar falimentară: «staţi pasivi, nu schimbaţi nimic»".
“Un alt personaj, literar de această dată, promova aceeaşi mentalitate care, prin absurdul ei, a devenit antologică: «Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic, ori, să nu se revizuiască, primesc, dar atunci să se schimbe pe ici, pe colo, şi anume în punctele esenţiale». Celebrul personaj literar, Farfuridi, provoacă şi acum râsete prin sălile de spectacol. Cunoscutul personaj politic, Ion Iliescu, nu mai provoacă nimic", mai remarcă Oltean.
Iliescu a acuzat autorităţile de la Bucureşti se grăbesc să semneze Tratatul european de guvernanţă fiscală fără să analizeze consecinţele asupra României. El a ţinut să sublinieze că opoziţia nu se opune aderării României la tratat, dar doreşte realizarea unor dezbateri care să analizeze consecinţele semnării actului european.