Erwin Kessler (Muzeul de Artă Recentă), Guido Janssen (Emagic, Awake Festival), Marius Chivu (revista Dilema veche), Luiza Vasiliu (revista Scena9), Cristian Busuioc (DokStation – Festivalul de film documentar de muzică) și mulți alții, s-au întâlnit la Timișoara cu operatorii culturali locali și regionali. Aceștia au povestit celor peste 100 de participanți, despre comunitățile pe care au reușit să le strângă în jurul lor, despre evenimentele culturale și metodele de îmbunătățire ale acestora, dar și despre posibile soluții pentru situațiile dificile care apar în timpul organizării unui eveniment cultural. 

”Doar discutând deschis și învățând unii de la alții putem îmbunătăți lucrurile pe care le facem. În aceste două zile, am avut șansa de a descoperi oameni care, la fel ca noi, își doresc să dezvolte evenimente tot mai bune, oferind publicului lor calitate. Interesul pentru lucrurile făcute cu structură clară, dar și cu pasiune, este din ce în ce mai mare, iar asta ne bucură foarte mult”,  spune Oltea Zambori, organizator Linked Culture.

”Linked Culture este, în primul rând, o ocazie de a aduce oameni împreună, în contextul în care Timișoara se conectează direct la circuitul național de programe și evenimente culturale. Am observat, cu bucurie, un interes mare din partea invitaților noștri din țară pentru ce se întâmplă în oraș. Sunt convins că, în urma acestor întâlniri, vom vedea mai multe proiecte comune și colaborări duse la bun sfârșit. Până la urmă, evoluția în acest domeniu se face om cu om și om la om”, a completat Vlad Tăușance, coordonator și consultant al conferinței.

Te-ar putea interesa și: