După negocieri, Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că urmează că săptămâna viitoare să mai aibă loc discuţii privind Legea Salarizării Unice în sectorul Educaţiei. „Ne-am înţeles asupra principiilor generale”, a precizat ea. Conform acesteia, se va dezbate „pe cine urcăm mai sus”. „De exemplu, în pre-universitar, pedagogul un pic mai sus faţă de îngrijitor”, a adăugat ministrul Muncii, explicând că se vor face discuţii cu grupuri separate de lucru.

În plus, toţi bugetarii avea în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană.

„Toți bugetarii vor avea, în sporuri, un voucher de vacanță și două norme de hrană, dar asta nu ridică probleme pentru că se reduce nivelul de sporuri. Adică vor fi 30% pe ordonator de credite. Toată lumea va avea o distribuție corectă a sporurilor și nu se va mai întampla ca până acum, când unii doar pentru că erau șefi luau niște sporuri foarte mari față de restul angajaților. Noi considerăm că este o variantă mai corectă”, a conchis Olguța Vasilescu.

Amintim că sindicatele din Educaţie cer ca profesorii debutanţi să aibă salarii duble în raport cu salariul minim pe economie. O altă cerinţă a sindicatelor din Educaţie, prezentate ministrului Muncii, este ca salarizarea să nu depindă exclusiv de vechime. Creşterea medie a salariilor din Educaţie, convenită cu ministerul Muncii, va fi de 56% în următorii ani.