Fostul șef Grupare Sectoare informativ-Operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir, a fost reţinut, ieri, de procurorii DIICOT, în cazul celor doi cetăţeni israelieni acuzaţi de spionarea Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA. Anchetetorii susţin că fostul ofiţer al serviciului secret este cel care a iniţiat Operaţiunea “Tornado”, împreună cu israelenii de la firma Black Cube, prin care urmărea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea sa în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Echipa de spioni ai firmei israeliene, Weiner Ron şi Geclowicz David, a fost reţinută pe 2 aprilie 2015.  Pe 5 mai, în plină anchetă a DIICOT, Daniel Dragomir a postat un mesaj pe Facebook: “Şefa DNA să stea în banca ei…Să nu mai ţipe la un jurnalist…Să nu mai mintă în interviuri..ca la Europa FM. Să aştepte cuminte în banca domniei sale până o sa i se puna brăţările pe care le merită cu prisosinţă pe mânuţele ei mari. Ce e gros? Cand îi vom vedea pe acoperiţi cum vin şi îşi cer banii.. … Doamne fereşte nu mă refer la Marele Moise.. PS. Şefa DNA e plătita din banii mei de contribuabil care muncesc, îi plătesc taxe să îşi ia salariu ( nu salar cum a învatăţ-o tata domniei sale care nu a trait din <<salar>> ci din alte <<profituri>>)…Deci, să nu mai cheme poporul… Să se ducă la muncă… Are fişa de post.. Nu o plătesc să dea interviuri să ne ameninţe… Să arate cât de agramată este… Cât de mincinoasă şi nepregatitaă este.”.

Locotenent colonelul  (r) Daniel Dragomir, fostul șef al Sectoarelor Informativ- Operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului  a demisionat din SRI în anul 2013 şi s-a apucat de afaceri. A fost arestat, în ianuarie 2015, dar a fost pus în libertate de instanţă. Este judecat pentru trafic de influenţă, spălare a banilor și folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. În dosar mai este trimisă în judecată și soția acestuia, plutonier major (r) în SRI, Marinela Zoica Dragomir. Unul dintre denunțătorii din dosar este milionarul libanez de origine franceză Rami Ghaziri, care controlează Avicola Crevedia. Acesta a scris la DNA zeci de pagini despre afacerile cu Dragomir.

Fostul ofițer SRI neagă vehement acuzațiile procurorilor DNA și spune că întregul dosar se bazează pe denunțuri. Dragomir afirmă că este unul dintre cei mai decorați ofițeri din istoria SRI, iar acuzațiile țin de domeniul fantasticului