Evenimentul Zilei > Actualitate > „Occidentul trebuie să-și proclame SUPERIORITATEA asupra Islamului!”
„Occidentul trebuie să-și proclame SUPERIORITATEA asupra Islamului!”

„Occidentul trebuie să-și proclame SUPERIORITATEA asupra Islamului!”

Fostul premier conservator australian Tony Abbott a declarat miercuri că „nu toate culturile sunt egale” și că Occidentul trebuie să-și proclame superioritatea asupra „culturii islamice”.

Într-un articol publicat în Daily Telegraph, Abbott scrie:

„Occidentul trebuie să fie pregătit să proclame superioritatea evidentă a culturii noastre asupra unei culturi care justifică faptul că ucide oameni în numele lui Dumnezeu.”

Tony Abbott, un fost seminarist catolic, a fost înlocuit de către Malcolm Turnbull în septembrie, în urma unui „puci” în sânul Partidului Liberal, principala formațiune din coaliția conservatoare aflată la putere în Australia.

El afirmă în articolul citat:

„Nu putem continua să negăm subiectul giganticei probleme a Islamului. Islamul nu a cunoscut o versiune a Reformei sau a Secolului Luminilor, și deci acceptarea pluralismului și a separării Bisericii de Stat.”

Australienii trebuie să facă mai mult pentru a promova cultura occidentală și „să înceteze să se scuze pentru valorile care au făcut din țara noastră o țară liberă, dreaptă și prosperă”, mai scrie Abbott.

„Nu este de disprețuit din punct de vedere cultural să pretinzi fidelitate pentru Australia și respect pentru civilizația occidentală. Nu toate culturile sunt egale.”

Australia, unul dintre membrii de bază ai coaliției internaționale conduse de Statele Unite împotriva ISIS, a reușit să dejoace șase atentate puse la cale de musulmani radicalizați în cursul acestui an, potrivit autorităților.

Totuși, s-au înregistrat și atacuri, inclusiv o luare de ostatici, care a durat 17 ore, în urmă cu un an, într-o cafenea din Sidney. Aceasta s-a soldat cu moartea a doi dintre ostatici și a teroristului.