Obiectul misterios din centrul Galaxiei. Oamenii de știință au rămas muți

Obiectul misterios din centrul Galaxiei. Oamenii de știință au rămas muți

A fost descoperită o Gaură Neagră „imposibilă” în Calea Lactee la 15.000 de ani lumină de la noi. Oamenii de ştiinţă sunt şocaţi.

LB-1(denumirea ei), are o masă de 70 de ori mai mare decât cea a Soarelui și nu emite raze X. Conform teoriilor fizicienilor, nu s-ar putea forma în galaxia noastră, şi totuşi există. Gaura neagră este la 15.000 de ani-lumină de Pământ, dar mai ales nu ar trebui să fie acolo și nu ar trebui să fie atât de mare.

În practică, nu ar trebui să existe conform teoriilor evoluției vieții stelare. Cercetarea a fost condusă de Liu Jifeng și coordonată de Academia Chineză de Științe, la care a participat și savantul italian Mario Lattanzi, de la Institutul Național de Astrofizică (Inaf).

Prea mare pentru a exista

Calea Lactee conține aproximativ 250 de miliarde de stele și 100 de milioane de găuri negre. LB-1 are o masă care este de peste trei ori mai mare decât ceea ce oamenii de știință au crezut până acum pentru o galaxie ca a noastră. Există două tipuri de găuri negre: primele au o masă maximă de 20 de ori mai mare decât Soarele și se formează atunci când stelele gigant explodează ca supernovele. Al doilea timp are o masă enormă, cu miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui, aflate în centrul galaxiilor, iar originea lor este încă o sursă de dezbatere.

Potrivit teoriilor existente LB-1 nu s-a putut forma în galaxia noastră

Probabil, spune Liu, nu au fost găsite niciodată astfel de găuri negre, deoarece nu au fost disponibile instrumente adecvate pentru a le observa. Până acum au fost descoperite prin razele X pe care le emit. Dar numai o fracțiune foarte mică de găuri negre, aproximativ 4.000 din 100 de milioane.

LB-1 are o stea de companie care orbitează în jurul ei 79 de zile și nu emite raze X. A fost descoperit cu telescopul chinezesc extrem de sofisticat, Lamost, finalizat în 2008 și capabil să monitorizeze mișcarea simultană a 4.000 de stele. Comparând mișcările multor stele, oamenii de știință au descoperit „gaura neagră imposibilă” care pune pe jar lumea ştiinţei, potrivit celor relatate de corriere.

Ne puteți urmări și pe Google News