Obiceiuri bizare ale animalelor de companie. De ce mănâncă pisicile și câinii iarbă

Obiceiuri bizare ale animalelor de companie. De ce mănâncă pisicile și câinii iarbă pisici si caini / Sursa foto: Judith Kiener | Dreamstime.com

Pisicile și câinii mănâncă iarbă, însă nu de foame sau plictiseală. Animalele de companie au nevoie de plante verzi pentru a-și menține sănătatea. Iată ce beneficii are consumul de iarnă la feline și canine.

Dacă ți-ai surprins animalul de companie mâncând iarbă, nu te speria. Nu este vorba despre un obicei bizar, ci despre o necesitate, care ajută câinii și pisicile să își mențină corpul sănătos. Unul dintre motivele pentru care patrupezii mănâncă iarbă este stomacul. Potrivit veterinarilor, problemele la stomac sunt cauzate de hiperaciditatea provocată de alimentația nesănătoasă. Astfel, prin vomă, aceștia își eliberează bilă. Specialiștii recomandă să îți hrănești animalul de companie la prima oră a dimineții, astfel evitând ca bila să irite mucoasa gastrică.

Iarba ajută câinii și pisicile să elimine paraziții intestinali. Medicul veterinar Benjamin L. Hart susține că animalele de companie au avut dintotdeauna un obicei. Ele mănâncă plante verzi pentru a-și curăța intestinele de paraziți. Acest lucru ar putea explica de ce câinii mai tineri, care sunt cei mai sensibili la paraziți, tind să mănânce iarbă mai des decât câinii mai în vârstă.

Iarba scapă animalele de companie de anumite probleme de sănătate

Potrivit specialiștilor, plantele conțin celuloză, fibre și anumite enzime care pot fi benefice pentru animalele de companie. Pisicile sau câinii au tendința de a mânca iarbă atunci când le lipsesc fibre, minerale sau enzime în dieta lor. Iarba ajută la digestie și îmbunătățește tractul intestinal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Puține persoane cunosc beneficiile ierbii asupra sănătății animalelor de companie, așa că mulți se întreabă dacă este normal acest obicei. Plantele sunt sănătoase și benefice atât pentru câini și pentru pisici, însă stăpânii trebuie să se asigure că iarba nu este tratată cu pesticide, erbicide sau îngrășăminte. Atunci când sunt ingerate, aceste substanțe chimice sunt foarte toxice și pot fi fatale pentru animalele de companie.

Un alt aspect de care stăpânii câinilor și pisicilor trebuie să ține cont este legat de paraziții pe care animalele îi pot lua în timp ce consumă iarbă. Este recomandat să mergeți la medicul veterinar imediat ce observați la animale simptome potențiale de infecție parazitară, cum ar fi urină sau vărsături sângeroase, diaree sau pierdere în greutate, potrivit click.ro.