Obiceiul care ne pune sănătatea în pericol. Medicii trag un semnal de alarmă

Obiceiul care ne pune sănătatea în pericol. Medicii trag un semnal de alarmăSursa foto: Pixabay

Medicii au dezvăluit care este obiceiul ce ne poate pune sănătatea în pericol. Ei au declarat că acesta este foarte nociv pentru organism și că oamenii care au anumite simptome trebuie să își schimbe stilul de viață.

Medicii au declarat că organismul nostru cedează dacă nu renunțăm la acest obicei. Persoanele care dorm mai puțin de cinci ore pe noapte riscă să se îmbolnăvească grav. Cercetătorii suedezi au descoperit că lipsa somnului poate declanșa și apariția bolii arteriale periferice, în cazul în care vasele de sânge din picioare se înfundă.

„Dormitul a șapte până la opt ore pe noapte este un obicei bun pentru a reduce riscul de boală arterială periferică”, spune Dr. Shuai Yuan, de la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia. Aproximativ unul din cinci persoane de peste 60 de ani suferă de această afecțiune, care crește riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral. Cei mai predispuși la boli sunt fumătorii sau persoanele cu diabet, hipertensiune arterială și colesterol ridicat.

Lipsa somnului poate duce și la căderea părului, amorțeală, unghii fragile și ulcere. Dr. Yuan mai spune că „problemele de somn se numără printre cele mai importante plângeri clasate la pacienții cu boală arterială periferică”. Un nou studiu, publicat în European Heart Journal – Open, a analizat impactul obiceiurilor de somn asupra acestei afecțiuni.

Cercetătorii au dorit să descopere legătura dintre lipsa somnului și boala arterială periferică. În prima analiză, dormitul mai puțin de cinci ore pe noapte a fost asociat cu un risc aproape dublu de apariție a bolii, comparativ cu cel de șapte-opt ore.

Remedii naturale pentru insomnie

Sursa foto: 115701297 © Samwordley | Dreamstime.com

Simptomele care nu trebuie neglijate

Ei au mai explicat și care sunt celelalte simptome PAD:

căderea părului de pe picioare și picioare amorțeală sau slăbiciune la nivelul picioarelor unghii de la picioare fragile, cu creștere lentă ulcerații (răni deschise) pe picioare și picioare, care nu se vindecă schimbarea culorii pielii de pe picioare, cum ar fi paloarea sau albastrul. piele lucioasă la bărbați, disfuncție erectilă contracția mușchilor picioarelor (atrofierea)

Dr. Yuan a spus că „modificările stilului de viață care îi ajută pe oameni să doarmă mai mult, cum ar fi să fie activi din punct de vedere fizic, pot reduce riscul de a dezvolta boala arterială periferică. Pentru pacienții cu boală arterială periferică, optimizarea gestionării durerii ar putea să le permită să aibă un somn bun”, potrivit The Sun.

Ne puteți urmări și pe Google News