Deși, prin intermediul unor informații transmise presei, oficiali ai administrației Obama au susținut că Flynn, un veteran decorat și general de armată în retragere cu trei stele, acționa ca agent secret al Rusiei, transcrierile arată că acesta s-a concentrat în discuțiile sale cu Kisliak asigurându-se că Rusia și SUA nu își compromit o viitoare colaborare pentru a distruge inamicul comun, ISIS.

Oficialii administrației Obama, care au sufocat presa cu declarațiile lor, la începutul mandatului lui Trump, nu au explicat niciodată cum putea fi un parteneriat internațional împotriva ISIS o infracțiune federală.

Deși Flynn a pledat inițial vinovat, după ce oficiul lui Mueller l-a amenințat că îi va persecuta fiul, el și-a retras ulterior pledoaria în tribunalul federal, ca urmare a apariției dovezilor că audierea-capcană pe care FBI i-a luat-o, fără prezența unui avocat, a fost o înscenare, fără putere de anchetă judiciară, și că oficiul lui Mueller i-a ascuns intenționat informații care îl disculpau.

La solicitarea avocaților lui Flynn, Departamentul de Justiție a descoperit și declasificat documente scrise de mână ale unor importanți oficiali FBI care demonstrau că acuzațiile împotriva lui Flynn fuseseră plănuite pentru a „face să fie dat afară”.

De asemenea, Departamentul de Justiție a descoperit și dat publicității un document intern al FBI care îl exonera pe Flynn de toate acuzațiile penale și închidea oficial dosarul său, cu săptămâni înainte ca agenții FBI să-i întindă o capcană, invocând pretexte false pentru a-l audia.

După dezvăluirea acestor documente, care demonstrau că echipa procurorului special Mueller a ascuns intenționat dovezi, Departamentul de Justiție a solicitat retragerea tuturor acuzațiilor la adresa lui Flynn.

PAGINA ANTERIOARA