Evenimentul Zilei > Actualitate > Oasele lui Miguel de CERVANTES au fost găsite într-o criptă uitată
Oasele lui Miguel de CERVANTES au fost găsite într-o criptă uitată

Oasele lui Miguel de CERVANTES au fost găsite într-o criptă uitată

O echipă de arheologi și antropologi a anunțat identificarea de fragmente osoase care i-au aparținut unuia din cei mai mari scriitori din toate timpurile

La aproape 400 de ani de la moartea celui care a creat cel mai pitoresc personaj literar din toate timpurile, istoricul Fernando de Prado arată cu mândrie către un morman de oase murmurând emoționat ”E aici!”. Fiecare bucățică și fiecare ciot trebuie cercetate cu atenție și apoi identificate prin mijloace specifice. „Știm sigur că unele dintre ele sunt ale lui Cervantes”, a declarat de Prado pentru The Guardian..

Căutarea rămășițelor pământești ale celebrului scriitor spaniol a început în aprilie, anul trecut. O echipă formată din 30 de specialiși a scormonit criptele uitate ale mănăstirii madrilene de las Monjas Trinitarias Descalzas cu aparatură de ultimă generație (camere cu infraroșu, scannere 3D și radare ultraperformante).

Savanții cred că restul fragmentelor osoase descoperite alături de cele ale lui Miguel de Cervantes, trecut în lumea celor drept în anul 1616, s-ar afla și cele ale soției, Catalina de Salazar, dar și ale altor persoane a căror identificare nu va fi posibilă. Separarea oaselor legendarului scriitor de restul va fi o misiune extrem de dificilă, spun cercetătorii.