Un studiu recent arată că în anumite spații publice din oraș au fost semnalate urme ale virusului care au rămas în aer mult timp.

Conform Daily Mail, noul coronavirus, care a pus deja stăpânire pe planetă, poate rămâne în aerul locurilor aglomerate mai multe ore sau zile

Acesta este avertismentul sumbru de ultimă oră lansat de cercetătorii chinezi, care au analizat probele de aer din diferite spaţii din două spitale.

Rezultatele au arătat că virusul nu era detectabil peste tot, cu excepția a două zone „predispuse la aglomerație”. Particulele virale încă pluteau în aerul toaletelor spitalelor care aveau o ventilație deficitară.

Concluzia i-a făcut pe specialişti să se gândească la faptul că virusul se păstrează în aerul toaletelor publice, în condițiile în care ventilația nu este prea bună.

Mai mult, medicii chinezi au descoperit concentrații mari în încăperile în care personalul medical a depozitat și apoi a luat echipamentul de protecție.

Studiul publicat luni sugerează că virusul se poate ataşa de îmbrăcăminte și poate reveni în aer când ne îndepărtăm măștile de protecţie, mănușile de protecţie și hainele expuse mediului din afara locuinţei.

Conform acestor concluzii, există un risc însemnat de a fi nevoiţi să stăm izolaţi şi mai mult timp. Cât timp anume? Rămâne de văzut…