„Aïl” este prima pisică clonată de Sinogene, o companie care a clonat deja aproximativ 40 de câini. Proprietarii animalelor de companie care şi-au pierdut însoţitorii, sunt gata să plătească oricât ca să aibă o clonă:

Aşadar, clonarea câinelui costă 380.000 de yuani (moneda naţională a Chinei), sau 48.000 de euro, iar cea a unei pisici 250.000 de yuani, (32.000 de euro)

Potrivit unui raport al organizației profesionale Pet Fair Asia și site-ul Goumin.com, cheltuielile cu animale domestice anul trecut au fost de aproape 171 miliarde de yuani (22 de miliarde de euro).

Urmează clonarea urşilor panda

Clonarea unei pisici ar putea ajuta la avansarea clonării urşilor panda, pe care China încearcă să o realizeze de douăzeci de ani. Chen Dayuan, un expert al Academiei Chineze de Științe, a declarat că organizația sa intenționează să cloneze un urs  panda folosind o pisică ca mamă surogat.

Deși panda este semnificativ mai mare decât o pisică la vârsta adultă, dimensiunea lor este similară cu cea de la naștere, iar gestația durează între două și trei luni, titrează cnews

Te-ar putea interesa și: