Oamenii de știință au ajuns la concluzia că meteoritul care s-a prăbușit în Oceanul Indian are origini extraterestre

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că meteoritul care s-a prăbușit în Oceanul Indian are origini extraterestre Sursă: arhiva EVZ

Un om de știință de la Harvard a susținut că tehnologia extraterestră s-ar fi putut prăbuși în Oceanul Pacific, spunând că un meteorit care s-a prăbușit în mare cu opt ani în urmă ar putea fi de origine „artificială”.

Un meteorit artificial

Comandamentul Spațial al SUA a confirmat recent că un meteorit care a intrat în atmosfera Pământului în 2014 provenea dintr-un alt sistem solar, făcându-l primul obiect interstelar care a ajuns pe Pământ. Descoperirea obiectului a fost împărtășită pentru prima dată într-un studiu din 2019 publicat de cercetătorii de la Universitatea Harvard, Dr. Amir Siraj și Dr. Abraham „Avi” Loeb, dar a fost confirmată ca un meteorit de către oficialii americani într-un memoriu recent lansat.

Mulți oameni de știință cred că meteoritul a ars pe cerul de deasupra Papua Noua Guinee și este posibil să fi lăsat resturi interstelare împrăștiate pe podeaua Oceanului Pacific de Sud. Acum, Loeb, unul dintre co-autorii studiului original, a spus că obiectul a fost o formă de navă spațială, susținând că ar putea avea origine „fără ambiguitate artificială” și că unele dintre „componentele sale tehnologice” ar putea supraviețui impactului.

Loeb, care face adesea titluri pentru teoriile sale controversate, a scris într-un eseu publicat în The Debrief: „Descoperirea noastră a unui meteorit interstelar anunță o nouă frontieră de cercetare, în care Pământul servește drept plasă de pescuit pentru obiecte interstelare masive”. Astrofizicianul a explicat cum „doar o mică parte” din astfel de obiecte sunt văzute ca meteori „din cauza dimensiunii mici a „plasei noastre de pescuit”, Pământul.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Descoperirea meteoritului interstelar este foarte importantă dintr-o altă perspectivă. Ne putem imagina o misiune de un miliard de dolari care să aterizeze pe un obiect interstelar precum `Oumuamua și să returneze un eșantion din acesta pe Pământ, similar misiunii OSIRIS-REx care a aterizat pe asteroidul Bennu și va returna material din acesta în septembrie 2023.”

Scrisoarea lui Einstein

El a continuat: „Întrebarea fundamentală este dacă vreun meteorit interstelar ar putea indica o compoziție care este fără ambiguitate de origine artificială? Mai bine, poate că unele componente tehnologice ar supraviețui impactului. Visul meu este să apăs niște butoane pe un echipament funcțional care a fost fabricat în afara Pământului.

Loeb a spus că o expediție pentru a explora fundul mării în căutarea fragmentelor de meteoriți este „fezabilă” și că echipa sa este „în prezent angajată în proiectarea acesteia”. Încheind eseul său, el a adăugat: „În februarie 1954, cu doar 14 luni înainte de a muri, Einstein a scris o scrisoare fizicianului David Bohm, în care a afirmat: „Dacă Dumnezeu a creat lumea, preocuparea lui principală a fost cu siguranță să nu o facă ușor de înțeles. Mă întreb dacă expediția noastră în Papua Noua Guinee ar putea înlocui cuvântul „Dumnezeu” din declarațiile lui Einstein cu termenul „o civilizație științifică avansată”, potrivit Uniland News.