Evenimentul Zilei > Economie > Oamenii care vor gestiona cazul Astra Asigurări! Unul dintre ei a fost învinuit de abuz în serviciu, într-un caz în care este implicată familia Lucescu
Oamenii care vor gestiona cazul Astra Asigurări! Unul dintre ei a fost învinuit de abuz în serviciu, într-un caz în care este implicată familia Lucescu

Oamenii care vor gestiona cazul Astra Asigurări! Unul dintre ei a fost învinuit de abuz în serviciu, într-un caz în care este implicată familia Lucescu

Fondul de Garanatare al Asiguraților este instituția care colectează cererile de deschidere dosare de daună în cazul AstraAasiguări, societate căreia ASF i-a cerut intrarea în faliment. De la 1 mai, FGA va avea un nou director general, a comunicat instituția.

Astfel, în postul de Director General  a fost numit Cristian Roșu, care ocupă în prezent funcţia de director al Direcţiei de Rezoluţie din cadrul FGA și are o experienţă de peste 15 de ani atât în domeniul bancar, unde a deținut funcții de conducere, cât și în instituția de supraveghere a sistemului de pensii private ocupând funcţia de director general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP). Cristian Roşu este licențiat în inginerie, cu specializare universitară în management şi finanţe.
 
Acesta va fi secondat de Mona Cucu, din poziția de director general adjunct. Aceasta  va avea în subordine Direcţia Tehnică Despăgubiri şi Structura Operativă de gestionare a situaţiilor de faliment al unui asigurator. Mona Cucu are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul asigurărilor. A coordonat timp de 8 ani activitatea de constatare, instrumentare şi lichidare a dosarelor de daună la una dintre cele mai vechi societăţi de asigurări din România. De asemenea, a lucrat în cadrul CSA / A.S.F –  sectorul de supraveghere şi reglementare activitate asigurare, în mod special, asigurări obligatorii. Mona Cucu este licențiată în inginerie auto.

 Al doilea post de director general adjunct va fi ocupat de Nicolae Crișan, care va avea în subordine Direcţiile Economică şi Juridică. Domnul Nicolae Crişan are o experienţă de peste 40 de ani în domeniul asigurărilor şi supravegherii sectorului asigurărilor. Nicolae Crişan este licențiat în finanţe.

În cadrul lungii sale cariere, Nicolae Crișan a fost învinui de abuz în serviciu de acuzatorii bucureșteni, pentru implicarea într-un caz de majorare de capital în cadrul firmei de asigurări Croma, în care s-a dispus și începerea urmăririi penale împotriva lui Răzvan Lucescu și Ana Amaria Lucescu.