Evenimentul Zilei > Social > Oamenii care își postează mâncarea pe rețelele de socializare au șanse mai mari să crească în greutate. Care este explicația
Oamenii care își postează mâncarea pe rețelele de socializare au șanse mai mari să crească în greutate. Care este explicația

Oamenii care își postează mâncarea pe rețelele de socializare au șanse mai mari să crească în greutate. Care este explicația

Un studiu a demonstrat că persoanele care își postează mâncarea pe rețelele de socializare și stau cu ochii în telefon la masă pot lua mai mult în greutate față de ceilalți. Care este explicația specialiștilor?

Experimentul făcut de Universitatea de Sud din Georgia a demonstrat peste 70% din populație își postează cele mai spectaculoase mâncăruri pe Instagram. Aceștia au dovedit pozele pe care oamenii le postează nu adună doar like-uri, ci și kilograme.

Persoanele care mănâncă după ce ostează se satură mai greu și își pun mai mult în farfurie pentru like-urile internauților. Creierul se concentrează pe gust sau miros și mai puțin pe nevoia de mâncare.

Care este explicația?

Pozele postate cu rețetele culinare sunt făcute foarte atrăgătoare, cu foarte multe alimente nesănătoase, iar aceste lucruri favorizează creșterea apetitului.

Un alt motiv este diferența dintre realitate și mâncarea postată pe Internet. De exemplu, o porție foarte fotografiată este smoothie bowl-ul de vanilie care nu va obține la fel de multe like-uri ca o versiune cu banane feliate, căpșuni, unt de arahide deasupra. În mod similar, un teanc de clătite arată mai apetisant pe Instagram decât o singură porție.Este ușor să uităm că adăugarea tuturor acestor elemente și finisaje ridică de fapt și numărul de calorii.

Un blogger de sănătate din Ohio, Amanda Meixner a explicat cum utilizatorii se îngrașă fară își dea seama, aceasta a atras atenția asupra acestei tendințe înfricoșătoare de a „mânca pentru Instagram”.,potrivit sursei hindustantimes.com

„Momentul în care oamenii postează fulgi de ovăz și sunt de genul „am păstrat totul super simplu astăzi” și este ca și cum ar fi ciocolată cu caramel, fulgi de cafea matcha toffee cu cafea cu nibs de cacao, fructe cu stea, unt de arahide vrăjit cu banane capturate în copacii din Narnia. Cu toată seriozitatea, am mai fost vinovată de acest lucru înainte! Când încerci să-ți faci mâncarea foarte frumoasă și exagerată pentru like-uri, dar de fapt realizezi este mult peste porție”, a adăugat Amanda Meixner.

Specialiștii au mai declarat vizionarea imaginilor cu mâncare te poate afecta fizic, făcându-te să salivezi, încurcându-ți nivelul de insulină și chiar agitându-ți ritmul cardiac – toate acestea în anticiparea mâncării pe care o vezi.